< Tilbake til oversikten

Vegetarprodukter/ lavkarbo?

#1

smosje sa for siden:

Her har jeg funnet litt om hva slags vegetarprodukter som kan erstatte kjøtt. Men jeg vet jo ikke hvordan det passer inn i lavkarbo-kosthold! :confused: Noen som vet?

Til middag:
Amaranth burger (pulverblanding)

Basilikapuckar, (Anamma)

Croquetter med soltørket tomat & tacokrydder,
Croquetter med spinat & cheddarost
Croquetter med broccoli
, (Nutana)

Falafel, (Hälsans Kök, Anamma, Nutana)

Gourmetboller, (Hälsans Kök Gourmet)

Gourmetburgere, (Hälsans Kök Gourmet)

Grønnsaksbiff, (Hälsans Kök)

Helios Middagskaker (pulverblanding)

Kebabjärpar, (Anamma)

Linsebiff, (Hälsans Kök)

Middagsboller, Hälsans Kök

Nutanaburgere, (Hälsans Kök)

Nuttolene (hermetisk), (Nutana)

Organic Curry med vegefarse (Meridian)

Pytt i Panne, (Hälsans Kök)

Selleribiff, (Hälsans Kök)

Sesam Nuggets, (Hälsans Kök Gourmet)

Soyapølser, (Hälsans Kök Gourmet)

Soyabiter, tørkede

Tofu, (Kung Markatta)
nautrell, marinert, røkt

Tofu, (Blue Dragon)

Urteburgere (Anamma)

Vegebiter til gryter och risretter, (Hälsans Kök Gourmet)

Vegebiter til salat och pasta, (Hälsans Kök Gourmet)

Vegefarse, (Hälsans Kök Gourmet)

Vegeschnitzel, (Hälsans Kök Gourmet)

Vegetarburger, (Demeter) pulverblanding

Melkeprodukter:
Granovita Deluxe Soyage soyayoghurt
Div. smaker, bl.a. kirsebær, jordbær, banan, osv.

Naturli' rismelk
Naturli' soyamelk
Naturli' sjokoladesoyamelk

Oatly havredrikk

Provamel soya creem (dessertfløte)
Provamel soya cuisine (matfløte)

Provamel soyamelk naturell
Provamel soyamelk jordbær
Provamel soyamelk Plus

Provamel soyayoghurt
Div. smaker, bl.a. kirsebær, jordbær, ananas, naturell.

Ricedream rismelk
Ricedream rismelk Original
Ricedream rismelk Vanilla
Ricedream rismelk med kalsium

Soy & Soy rismelk
Soy & Soy soyamelk

Tofuline soyamelk
Tofuline sjokoladesoyamelk
Tofuline soyamelk med vanlije

Tofutti Sour Supreme rømme

Desserter:
Provamel soyadessert vanilje
Provamel soyadessert sjokolade

Tofuline vaniljeis (på boks)
Tofuline vanilje/jordbær (i kjeks)
Tofuline vaniljeis (i beger)
Tofuline jordbæris (på boks)
Tofuline bringebæris (på boks)
Tofuline sjokoladeis (på boks)
Tofuline Rock 'n' Roll (i kjeks)

Tofuline moccadessert

Tofutti is
vanilje, skokolade

Pålegg:
Allos gourmet pasté
creme provencale, mexicana, funghi, grønn pepper

Champignon paté

Creamy Smooth Naturell,
Creamy Smooth French Onion,
Creamy Smooth Herbs&Garlic,

Grov bønnepostei, (Nutana)

Gulrot- og mandelpaté, (Vitaquell)

Paté oliven og hvitløk, (Nutana)
Paté soltørka tomat, (Nutana)
Sandwichcreme, (Nutana)

Soyaost Cheddar(Kung Markatta)
Soyaost Edamer
Soyaost Gouda
Soyaost Mozarella

Streich smørepålegg (Zwergenwiese)
Div. smaker, bl.a. basilikum, paprika, agurk og dill, naturell

Tofutti Mozarella-style
Tofutti Cheddar-style

Tartex urteost
Tartex naturell
Tartex champignonost
Tartex pesto

Vegetarpostei, (Nutana)


#2

cozymum sa for siden:

har du funnet ut noe? Jeg lurer på om jeg skal kombinere lavkarbo og blodtype selv? Hvilke mat varer spiser du? hvordan er en vanlig dag til deg? Og er maten veldig dyr? Smaker d veldig rart og ekkelt til "vanlig mat"? Blir du like mett? Har du masse overskudd?


#3

Nille sa for siden:

Smosje har ikke vært her på to år, - så jeg tviler på at du får svar fra henne nå. Tror nesten den eneste måten å finne det ut på er å teste det ut selv. Ta med blokk og blyant i butikken (Helsekosten) og skriv ned næringsinnhold. Så sorterer du ut det du kunne tenke deg å prøve....


#4

cozymum sa for siden:

D var synd. Takk for hjelpen, Nille!


#5

chili sa for siden:

Har du tenkt å spise bare vegetarmat, eller følge blodtype'dietten'?

Du kan nemlig spise flere typer kjøtt/fisk, hvis du følger den kostholdfilosofien, og da er det også mye enklere å sette seg inn i det.

Jeg spiser mat som passer til blodtype A, Halvt vegetarisk ('veggis light') : proteiner får jeg fra fisk, linser og bønner, og av og til kjøtt, da blir det som regel reinsdyrkjøtt eller fårekjøtt.

Boktips, hvis du ikke har laget noe særlig vegetarmat før: Jaime Olivier har en god del oppskrifter men f.eks kikerter (og bønner mm.) Der står det bra forklart alt som har med bløtleggingstider og koketider på denslags.

Lykke til! :)


#6

chili sa for siden:

...Jeg tror ikke det er veldig mye karbohydrater i 'kjøtterstatninger' (som regel soyaprotein, i div. varianter) fra helsekosten, men det er noe, så det beste er nok å spørre i en helsekostbutikk.
Og ta med penn og papir, som Nille tipsa deg om. :)


#7

chili sa for siden:

Her er næringsinnhold på et par soyaprodukter:
pr 100 g

Soyabiter:
(Just wholefoods økologiske soyabiter.)
protein: 50 g
karbohydrat: 15 g
fett: 7 g

Soyapølser:
(nutana)
protein: 14 g
karbohydrat: 5,5 g
fett: 17 g

Middagsboller:
(nutana)
protein: 19 g
karbohydrat: 9 g
fett: 3 g


#8

Photobscura sa for siden:

Lindberg tror jeg er det som blir mest veggisvennlig, i og med at han tillater linser, bønner, kikerter og lignende.

Jeg klarte meg fint på Atkins som pesce-vegetarianer, til jeg ble lei av å ha for lite å vlege mellom, og begynte å spise kjøtt igjen etter åtte år :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.