< Tilbake til oversikten

Sjokoladebegjær

#1

Nille sa for siden:

Fant oppskriften på www.vg.no og omarbeidet den til lavkarbo.
Det funket flott, og vips så var den spist opp :)

Original oppskrift var med pekan nøtter - jeg brukte en annen oppskrift med mandler, og det var minst like godt:

Sjokoladebunn med pekannøtter eller mandler
125 g. sukkerfri mørk sjokolade
Eggehvite fra 3 egg
3 ss Splenda
200 gram malte mandler

Sjokoladekrem
1 1/4 dl melk
1 1/4 dl fløte
3 ss Splenda (++)
3 eggeplommer
4 1/2 dl fløte, piskes til myk krem
320 g sukkefri sjokolade (eller 70%)

Sjokoladeglasur
2 dl fløte
200 g sjokolade, finhakket

Syrlig bringebærsaus
200 g fryste bringebær
saften av 1/2 sitron
Splenda

Fremgangsmåte

Kle en brødform(eller 2) med bakepapir og varm ovnen til 185 grader. Mal sjokoladen og mandlene (hurtigmixer). Visp eggehviter stive, hell i Splenda og pisk litt til. Vend inn sjokolade/mandelblandingen og trykk ut i en eller to brødformer (en - om du vil ha 2 cm høy bunn, to - om du syns 1 cm er nok). Stek på 185 i 15-20 min. Ta ut og avkjøl.

Rester kan pakkes godt inn og fryses til senere bruk.

Sjokoladekrem Kok opp melk og fløte. Rør sammen Splenda og eggeplommer. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig under stadig omrøring til blandingen tykner noe. Sil sausen over den finhakkede sjokoladen. Rør godt til du får en glatt, blank og elastisk sjokoladerøre (bruk gjerne en stavmikser) og vend inn kremen.

Hell i brødformen over mandelbunnen. Bruk helst en brødform med rette kanter. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.

Sjokoladeglasur Glaser kaken mens den er frossen. Ta den ut av formen og sett kaken på en liten kakering el.l. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør godt, men prøv å unngå bobler i glasuren.
Hell glasuren jevnt over kaken. Bruk en stor stekespade (palett) eller baksiden av en brødkniv, og dra forsiktig over overflaten slik at den blir jevn og glatt. Løft kaken raskt over på fatet den skal stå på, og la kaken tine i kjøleskapet.

Syrlig bringebærsaus Tin bringebærene og kjør dem i en hurtigmikser sammen med sitronsaften.
Smak sausen til med Splenda. Gni sausen igjennom en sil for å fjerne frøene.

Kaken kan lages mange dager i forveien og oppbevares i fryseren. Glaser den samme dag som du skal server den, og sett den til tining i kjøleskapet, minst to timer.


#2

Georgine sa for siden:

Den ser utrolig god ut!


#3

Nille sa for siden:

Det var den også ! Både lavkarbere, diabetikere og "vanlige" spiste med god apetitt. Til og med Ella på 5 år syns den var supergod !


#4

Supera sa for siden:

Oi, den hørtes god ut!


#5

tina therese sa for siden:

denne så sinnsykt god ut!
Må prøves:D


#6

MadamMim sa for siden:

Skrekk og bevares... denne så goooood ut!!!!!!!!!


#7

4me sa for siden:

Jeg dåna og stønna rett og slett når jeg så kaken!! Den skal ejg lage til bursdagen min så kan resten av gjestene mine spise sin høykarbo kake og stønne! ;)


#8

Nannah sa for siden:

Fantastisk, Nille:) Ser helt nydelig ut!


#9

crystall sa for siden:

Kjenner jeg gleder meg litt ekstra mye til bursdagen min nå! :sikle:

litt over en måned til:D


#10

slektskap sa for siden:

OMG! Jeg kjenner den smelter på tunga bare av å lese oppskriften jo!:D Takk Nille!


#11

sirimor sa for siden:

Oi-oi den så herrlig ut! Den må bare prøves:D


#12

Supera sa for siden:

9 dl fløte i oppskriften forresten, hehe. :snill:


#13

johnblund sa for siden:

ÅÅÅÅ den så bra god ut, den skal æ lage snart ja:D


#14

Mailin sa for siden:

Hmmm farlig! Hvor mange karber er det i hele sulamitten? Og hvor mange stykker får du av den?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.