
Nille sa for siden:
Fant oppskriften på www.vg.no og omarbeidet den til lavkarbo.
Det funket flott, og vips så var den spist opp :)
Original oppskrift var med pekan nøtter - jeg brukte en annen oppskrift med mandler, og det var minst like godt:
Sjokoladebunn med pekannøtter eller mandler
125 g. sukkerfri mørk sjokolade
Eggehvite fra 3 egg
3 ss Splenda
200 gram malte mandler
Sjokoladekrem
1 1/4 dl melk
1 1/4 dl fløte
3 ss Splenda (++)
3 eggeplommer
4 1/2 dl fløte, piskes til myk krem
320 g sukkefri sjokolade (eller 70%)
Sjokoladeglasur
2 dl fløte
200 g sjokolade, finhakket
Syrlig bringebærsaus
200 g fryste bringebær
saften av 1/2 sitron
Splenda
Fremgangsmåte
Kle en brødform(eller 2) med bakepapir og varm ovnen til 185 grader. Mal sjokoladen og mandlene (hurtigmixer). Visp eggehviter stive, hell i Splenda og pisk litt til. Vend inn sjokolade/mandelblandingen og trykk ut i en eller to brødformer (en - om du vil ha 2 cm høy bunn, to - om du syns 1 cm er nok). Stek på 185 i 15-20 min. Ta ut og avkjøl.
Rester kan pakkes godt inn og fryses til senere bruk.
Sjokoladekrem Kok opp melk og fløte. Rør sammen Splenda og eggeplommer. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig under stadig omrøring til blandingen tykner noe. Sil sausen over den finhakkede sjokoladen. Rør godt til du får en glatt, blank og elastisk sjokoladerøre (bruk gjerne en stavmikser) og vend inn kremen.
Hell i brødformen over mandelbunnen. Bruk helst en brødform med rette kanter. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.
Sjokoladeglasur Glaser kaken mens den er frossen. Ta den ut av formen og sett kaken på en liten kakering el.l. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør godt, men prøv å unngå bobler i glasuren.
Hell glasuren jevnt over kaken. Bruk en stor stekespade (palett) eller baksiden av en brødkniv, og dra forsiktig over overflaten slik at den blir jevn og glatt. Løft kaken raskt over på fatet den skal stå på, og la kaken tine i kjøleskapet.
Syrlig bringebærsaus Tin bringebærene og kjør dem i en hurtigmikser sammen med sitronsaften.
Smak sausen til med Splenda. Gni sausen igjennom en sil for å fjerne frøene.
Kaken kan lages mange dager i forveien og oppbevares i fryseren. Glaser den samme dag som du skal server den, og sett den til tining i kjøleskapet, minst to timer.