Kan noen hjelpe meg med en "frokostblanding" med veldig lite karbohydrat. Etter litt analysering er det jeg sliter mest med å få i meg frokost. Orker ikke tunge ting som omelett, kjøtt etc og det blir så mye styr å lage i stand både frokost og lunch kvelden før.
Kan man lage noe med kli, nøtter, kanskje litt kokos, linfrø..? Kommer ikke på noe mer, men tar veldig gjerne imot forslag.
Sitter med en pakke Fedon-musli foran meg nå. Pr. 100 gr. vare er det 23,7 gr. karber. Til sammenlikning til vanlige kornblandinger som har 54,4 pr. 100 gr., står det her da.
Men hvis du eksperimenterer deg frem til en blanding selv, kommer du sikkert under 10 karber pr. 100 gram vare, eller enda lavere:)
Kanskje vedkommende faktisk ER sulten på morran? Det er nemlig jeg, og frokost er noe jeg alltid har slitt med, siden jeg er småkvalm på morran om jeg ikke får sovet 10 timer.. Bacon og egg spiser jeg ikke på morran, ikke snakk om.
Ofte blir det 50g creme fraiche, 150g cottage cheese, noen ganger 20-30g bringebær, 50g paranøtter eller mandler og kaneldryss.
Lag deg en stor porsjon som du rister i langpanna...du kan bruke, solsikkekjerner, gresskarfrø, alle typer hakkede nøtter, soyflokker, kli,linfrø og sesamfrø. bland fex 1oog av de tingene du liker og oppbevar i tett boks/glass etter en omgang i stekovnen:)
Du trenger jo igrunn bare noen gode spiseskjeer over litt CC lr CF og kansje noen bær :)
Jeg bruker soyaflak, linfrø, nøtter og noen ganger solsikkefrø og kokos. MEN igår kjøpte jeg en ny pose med soyaflak fra "JOCO" (Jonassen & co.), og der står det at den inneholder 25g karber pr 100g:eek:
På den til Spielberger står det jo bare 3,1g?!?
Samme med linfrø. Jeg kunne velge mellom to pakker på butikken. Den ene inneholder 0g karber, mens den andre står det 34g karber på. Frøene var helt like... Hva skal man tro:confused:
Dette med linfrø er diskutert opp og ned i mente her.
Det er INGEN virksomme karber i linfrø. :D
Alle karbene kommer fra kostfibre vi ikke skal telle med!
Regner med at det er noe sånt med soyaflokkene også, men akkurat det vet jeg ikke!
Pfew, det var bra! Da kan jeg spise linfrøene mine med god samvittighet:)
Har nemlig vært veldig sparsommelig med dem fordi jeg har vært så usikker på innholdet.
Jeg er ikke spesielt sulten om morgene, men all erfaring viser at dagen blir mye bedre om jeg får i meg litt mat. Og når jeg sier at jeg ikke orker egg/kjøtt/fisk til frokost så har det ingenting med klokkeslettet å gjøre, det er heller det faktum at det er dagens første måltid. Venter jeg med å spise til kl. 12.00 er det forsåvidt ikke noe problem, men tanken på egg/kjøtt/fisk gjør meg fortsatt kvalm, så da fortsetter jeg heller uten å spise, enn å spise en omelett el.l. Og det tror jeg ikke er særlig sunt.
Jeg har ikke klart å få tak i soyaflokker (bor i "gokk" og nærmeste helsekostbutikk hadde ikke), men jeg har spist litt tyrkisk yoghurt med linfrø, valnøtter og litt kruskakli på. Kanskje ikke verdens mest spennende mat, men supert morgenfôr for meg.
2dl store havregryn
2dl sammalt rug grov
2dl blanding av solsikkefrø, linfrø sesamfrø
3,5 dl vann eller (3egg og resten vann til 3,5dl for mer proteiner)
ca 2 dl hakkede nøtter (jeg bruker mandler)
1 ts salt, valgfritt
Bland alt til en tykk grøt, trykk ut på bakepapir, bruk det store stekebrettet til ovnen. Stek på 160gr varmluft i 30 min, ta ut og rut opp med pizzakniven, stek videre 30 min til. Avkjøl på rist.
Disse bruker jeg både med pålegg, og som knust til kornblanding. Nydelig!
:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.