< Tilbake til oversikten

Kokosmel vs mandelmel

#1

Lisbeth sa for siden:

Jeg var på jakt etter mandelmel i dag, men fikk beskjed om at det var utsolgt fra leverandøren. Endte opp med å kjøpe kokosmel (Aman Prana) fra Supernature i stedet. Kan man bruke kokosmel i stedet for mandelmel i oppskrifter, og bruker man isåfall samme mengde??

Og hvis noen har prøvd begge, hvem var du mest fornøyd med, og hvorfor??

:)


#2

Nille sa for siden:

Kokosmel og mandelmel smaker forskjellig og har foskjellig konsistens. Du må prøve deg frem, - det kan jo godt hende du liker det.

Jeg kjøper ikke mandelmel heller, men maler mandler selv, det er minst like bra. Verdt et forsøk om ikke kokosmelet funker.


#3

Kitt sa for siden:

Jeg har ikke giddet å kjøpe begge del. Bruker kun kokosmel der hvor det står mandelmel og det går heeeelt fint!
Er litt søtere enn mandelmel, da.

Malte mandler inneholder en del olje som er fjernet for å lage mel, så malte mandler er ikke det samme som mandelmel.


#4

Lisbeth sa for siden:

Takk for svar :) Da blir det vel litt kokosmel-baking i påsken ;)


#5

Nille sa for siden:

Nei, det er ikke det samme, de sier seg selv. Men jeg har brukt begge deler omhverandre og det funker stort sett helt likt. Jeg har iallefall ikke oppdaget noen stor forskjell på det jeg baker. Om det er noe så må det være at bakverket blir tørrere med mandelmel i forhold til malte mandler. Så fettet i mandlene har jeg ikke noe imot. Liker saftige kaker/brød/boller jeg :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.