Nille sa for siden:
Jeg har fått noen spørsmål på PM og velger å legge svaret ut også her, siden det kan være flere som lurer på det samme. Nå er alt svart på før, men det er så lenge siden at de trådene sikkert ligger langt langt bak. :snill:
SPØRSMÅL:
SVAR:
Du bør absolutt lese boka FØR du begynner. Jeg råder ingen til å begynne med en så radikal kostomlegging som Atkin er uten å ha lest om det. Det er flott å supplere med listene her fra forumet, men boka forteller hvordan og hvorfor på en måte som ikke kan erstattes med det lille vi har samlet her.
Boka koster rundt en 100-lapp og de har den på Meny, Narvesen, Life butikkene og flere andre (Rimi/Rema også sier de). Det er en billig investering ! Har du sprørsmål til det som står på listene eller i boka er det bare å spørre her i forumet.
Menyoppsett tror jeg ikke det finnes så mange av her inne, men på www.atkins.com (velg Norge opp til høyre) ligger en del info, som eksempelet nedenfor. Du kan godt bytte om på lunch og middag.
Mandag
Frokost
Posjert egg med tomatskiver og fersk mozzarellaost.
Lunsj
Caesarsalat med kylling og sukkerfri Caesardressing.
Middag
Lammekoteletter stekt i rosmarinsmør, spinat med hvitløk, olivenolje og tørkete chilipepper.
Tirsdag
Frokost
Baconskiver med grønn salat.
Lunsj
Roastbiff og skiver av sveitserost, strimler av grønn paprika dyppet i rømme.
Middag
Kalkunstek, asparges. Grønn salat med olje og sitron.
Onsdag
Frokost
Speilegg på skinke (uten brød) med tomatskive.
Lunsj
Kalkunsalat med majones og selleri, avokadoskiver og brie.
Middag
Havabbor, grønn salat med olje og eddik og fersk blåskimmelost.
Torsdag
Frokost
Stekt tofurøre med løk og paprika.
Lunsj
Corned beef og kål med smeltet sveitserost.
Middag
Grillstekt laks med hvitløksmør, grønn salat med vinaigrette.
Fredag
Frokost
Eggerøre med tomat.
Lunsj
Tunfisksalat med provençalsk salatblanding med olje og eddik.
Middag
Biff med stekt løk og paprika, grønnkål sautert med hvitløk og olivenolje.
Lørdag
Frokost
Røkelaks rullet inn med kremost og kapers.
Lunsj
Kalkunlår, kålsalat (uten tilsatt sukker).
Middag
Grillet kylling, blomkålstappe med fløte, smør og Romano-ost med salat på siden.
Søndag
Frokost
Urte- og grønnsaksomelett.
Lunsj
Hamburger (uten brød) med fersk, smuldret blåskimmelost, tomat og salatblader.
Middag
Wokstekte kamskjell, reker, sukkererter, vannkastanjer og selleri.
ALTERNATIVE MELLOMMÅLTIDER:
en om dagen
1/2 avokado, 45 gram cheddarost i terninger, roastbiff og ost, selleristenger med kremost, agurkskiver
I tillegg er det masse oppskrifter i forumet her:
forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=24
Men som sagt, jeg anbefaler absolutt å lese boka før du begynner !!
Håper dette er til hjelp for deg. Jeg poster dette under Atkins Induksjon også. Du er sikkert ikke alene om disse spørsmålene !