Siden jeg lovet i en annen tråd her å legge inn en smakebit på oppskriftene i den nye LCHF bakeboken "Bakglädje med LCHF" så plukket jeg ut en jeg ikke har prøvd selv, men som virker god :)
Dette er en slags småkaker.
Antal: 20-30 st.
Ingredienser
50 g smør
0,5 dl Sukrin
2 ss peanøttsmør med lite karbohydrater
1 dl Sesamfrø (uten skall)
1 dl kokos
Små kakeformer/muffinsformer
Sett ovnen på 200 grader
Rør smør og sukrin porøst (smøret skal altså ikke smeltes men røres mykt sammen med sukrin)
Rør ned peanøttsmøret i smør blandingen.
Bland alle tørre ingredienser sammen og bland de med smørblandingen.
Rør sammen til en deig.
La deigen vile i kjøleskapet i 1 time.
Form deigen til små boller og sett de i formene.
Stekes midt i ovnen i 10-15 min eller til de er gyldenbrune.
Men, måtte lage dem to ganger, for første gangen ble de helt svartsvidd :mad:. Det viste seg at det ble for høy temperatur, senket den ganske mye - til 125 grader, og det gikk mye bedre. Har latt mann, kusine, datter, sønn og foreldre smake på dem, og de ble godkjent av alle sammen :). Skal lages igjen, det er i hvertfall helt sikkert.
Da deigen var ferdig, tok jeg matpapir og formet deigen til to lange pølser (ca. 2 cm i diameter) som jeg la i kjøleskapet. Etter en time tok jeg pølsene ut og kuttet dem i ca 1,5 cm lange biter som jeg satte på bakepapiret. Klumpene fløt fint ut til jevne, fine småkaker. Må understreke at de må hvile til de er kalde, hvis ikke detter de fra hverandre.
Jeg klarte å overse at de skulle i små former og sved også første brettet!:(
Har ikke turt prøve igjen, selv om jeg faktisk har funnet frem de bittesmå muffinsformene!:o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.