< Tilbake til oversikten

Sjokolade-delice

#1

Lisbeth sa for siden:

Kom over denne oppskriften på www.sukrin.no, og måtte selvfølgelig prøve den.. og den smakte syyykt godt :)

Sjokolade-delice

Dette er en bløt og fløyelsmyk kake som smelter på tungen.

Ingredienser:
150 g sjokolade med 70% kakao
70 g smør/Cocosa Pure
6 eggeplommer
50 g Sukrin
6 eggehviter
60 g Sukrin

Slik gjør du:
Hakk sjokoladen i biter.
Smelt smøret og hell den over sjokoladen mens du rører til det smelter (om ikke alt blir smeltet, kan du varme det over vannbad).
Pisk eggeplommer og Sukrin til eggedosis.
Pisk eggehviter og Sukrin til stiv marengs.
Vend inn eggedosisen med sjokoladen.
Vend så inn marengsen forsiktig med en slikkepott.
Hell i store muffinsformer eller ildfaste former som rommer minst 1 dl. Fyll opp slik at kaken blir ca 2-3cm tykk, og stek 20-25 minutter ved 100 grader.
Serveres romtemperert, men er også veldig gode dagen etter (i kjøleskap).

Jeg brukte den mørke sjokoladen til sukkerfritt.no. Jeg lagde de i store muffinsformer, og fikk 17 stykker.. Det vil si 0,4 karbo pr stykk.

Neste gang skal jeg ta en klatt vaniljekrem på dem også.. tror det blir himmelsk godt :sikle:


#2

IsBjorn sa for siden:

står i ovnen nå... er spent!


#3

Ylaron sa for siden:

Står og avkjøler seg nå. Fy, de ser gode ut :)


#4

Athinax sa for siden:

Shit, disse var gooode! :D


#5

Karolinee sa for siden:

Lagde dei i går og syns dei va heilt greie, enda beire med krem eller is!
Men angra nesten på at eg steikte dei i dei heile tatt, for røra var jo så god! =P som sjokolademouse, eggekvita vart UTRULIG luftig!:)

Men eg lurte på en anna ting.. kansje litt domt spørsmål men.. får man dei samme proteina fra egg når dei e tilbredt på dinna måten som det man får om man bare steike/koke egg?


#6

Nurk sa for siden:

Ylaron og IsBjorn, hva syns dere om disse? Vurderer lage disse, men syns det er gøy å høre litt hva andre som har lagd dem syns også :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.