< Tilbake til oversikten

Noen råd? Laget lasagne i dag

#1

lillemorell sa for siden:

"Problemet" er at den ble så "vandig". I dag helte jeg av det som var overflødig, men det er ikke kult å gjøre det om man skal ha gjester feks... ;-)

Jeg tror greia er at det kommer mye vann av squashen. Hvordan fikse dette?

Det er sikkert noen smartinger her inne som har noen forslag :-)

Denne laget jeg:

Lavkarbo lasagne:
2 squash
800 gr karbonadedeig
2 boks opphakkede hermetiske tomater
hvitløk, tørket oregano, basilikum, salt + pepper
ca. 2,5 dl fløte
ost


#2

Max sa for siden:

Tørket du squashen først? Jeg pleier skjære dem opp i god tid, lar dem ligge så væsken trekker seg ut. Vet noen tar på litt salt for å få ut vannet også.

Når jeg saus/kjøttblanding lar jeg det også koke lenge på lav varme, så den blir mer fyldig.


#3

lillemorell sa for siden:

Hehehe! DER har vi det! Jeg hadde hørt noe om at man skulle salte squahen, men gadd ikke sjekke dette. Så jeg tok ostehøvlen og raspet i vei så de landet på en tallerken. Tok litt salt oppå og surra det litt rundt på tallerkenen, og la det rett oppå retten. Altså lagvis da.

Men tørrket den gjorde jeg ikke. Skal man legge squashen utover oppå ett kjøkkenhånkle eller noe og ha salt oppå da eller??

Jeg kokte det andre i 15-20 min, så den er bænkers. ;-)

Takk for råd!! og oppklaring.


#4

Jabba sa for siden:

Denne Lasagnen er en av mine favoritter.
Jeg bruker å ha i 1/2 beger med kremost i sausen - da blir den tykkere.
Tørk squashen godt - legg på tørkepapir og strø salt over.
Jeg bruker lite smør når jeg steker kjøttdeigen og heller av kjøttkraften fra kjøttdeigen etter den er stekt hvis det er mye kraft. Da blir den mye mer "standhaftig"....
Synes ikke smaken forsvinner når jeg fjerner en del av "kraften"....
Denne Lasagnen er jo bare smellgod!!!



#6

camryn sa for siden:

Har gjort akkurat det samme, fikk gryterett isteden for lasagne. :D

I rein latskap brukar eg auberginer i stedenfor squah, da blir den fast. :]


#7

Kitt sa for siden:

I mossaka er det jo auberginer og de skal saltes, skylles og tørkes før de legges i formen!:eek:
Mye jobb, men så absolutt verdt det!:sikle: Elsker auberginer!:love:


#8

LineJM sa for siden:

Jeg pleier bruke auberginer i lasagne noen ganger og da salter, skyller og steker jeg dem først.


#9

lillemorell sa for siden:

Hvor lenge lar dere dem ligge på papir med salt?


#10

Kitt sa for siden:

Minst 20min sier min kokebok!:)



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.