Etter ønske fra noen her legger jeg ut en egenkomponert variant. Den er lavkarbo, men vet ikke hvor mye det er i hele kaken. Sikkert en del da noen ingredienser er fyfy, men de kan jo sikkert byttes ut:)
SNICKERSKAKE
Bunnen:
3 egg - eggehviten piskes stivt i ca 10 min sammen med 3 dl splenda
250 g peanøtter grovhakkes og vendes i røren med 10 knuste Ritzkjeks
Dette legges i rund kakeform, stekes på midten i 180 C i 25 min.
Toppen:
80 g smør
2 ts kakao
80 g mørk cavalier-sjokolade
2 ss kaffe
3 dl kremfløte (valgfritt)
Dette smeltes og veltes forsiktig inn i de 3 eggeplommene som har blitt pisket godt på forhånd. Helles over avkjølt kakebunn og settes i kjøleskapet en liten stund.
2 ts fiberhusk.
Se Oles peanøttkake og svarene han fikk: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29378
Der står alt veldig greit forklart :). Jeg brukte sukrin som søtning. Det gikk veldig greit, men jeg gikk ned litt på mengden.
Åååh, det er så mange fantastiske oppskrifter her inne!!!
Lykke til, tror jeg også må lage denne til påske :D!
Det står at kremfløte er valgfritt.. noen som har prøvd begge? Hva blir forskjellen? Skjønner jo at det blir en mørkere kake uten.. men hva anbefales?
Ser forresten superdig ut! Gleder meg! :)
Bytt ut Ritz kjeksen med 2 ss fiberhusk. Jeg legger pisketkremfløte direkte på kakebunnen og har sjokoladekremmen over. Se bilde på Oles Peanøttkake. Nyyyydelig godt :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.