< Tilbake til oversikten

Snickerskake

#1

tangoto sa for siden:

Etter ønske fra noen her legger jeg ut en egenkomponert variant. Den er lavkarbo, men vet ikke hvor mye det er i hele kaken. Sikkert en del da noen ingredienser er fyfy, men de kan jo sikkert byttes ut:)

SNICKERSKAKE

Bunnen:
3 egg - eggehviten piskes stivt i ca 10 min sammen med 3 dl splenda
250 g peanøtter grovhakkes og vendes i røren med 10 knuste Ritzkjeks

Dette legges i rund kakeform, stekes på midten i 180 C i 25 min.

Toppen:
80 g smør
2 ts kakao
80 g mørk cavalier-sjokolade
2 ss kaffe
3 dl kremfløte (valgfritt)

Dette smeltes og veltes forsiktig inn i de 3 eggeplommene som har blitt pisket godt på forhånd. Helles over avkjølt kakebunn og settes i kjøleskapet en liten stund.

Kjempegod og mektig kake:D


#2

Jabba sa for siden:

Høres godt ut! Noen forslag til hva ritz kjeksen kan byttes ut med?


#3

Kitt sa for siden:

Man kan jo lage Smash- sjokolade med bacongull, men den skal jo bare stivne, ikke stekes.......

Tenke, tenke.......


#4

Charlott sa for siden:

Hva med å tørke noen skiver med krydderkake/formkake og smuldre opp?? Event steke smulene litt i panna?


#5

Kitt sa for siden:

Burde bli bra det!
Jeg har jo kake! Kanskje jeg skal teste det. Sitronkake, riktig nok, men.....
Bare for å prøve, liksom!:)


#6

Karissima sa for siden:

Eller smuldre peanøtt muffins . Blir det for mye peanøtter tro ?


#7

Mercy sa for siden:

Hva med å bruke bacongull i stede for kjeks????
Lure på om det kan bli bra:)


#8

Kremtoppen sa for siden:

Denne oppskriften var da veldig lik Oles peanøttkake :cool:, ja nesten identisk!!! :forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29378

Han fikk forslag om å bytte ut ritzkjeks med fiberhusk. Det ble forøvrig en fantastisk god kake:).


#9

Mercy sa for siden:

Skal kremfløten piskes før den blandes i og hvor mye fiberhusk? Høres fantastisk god ut:)


#10

Kremtoppen sa for siden:

2 ts fiberhusk.
Se Oles peanøttkake og svarene han fikk:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29378
Der står alt veldig greit forklart :). Jeg brukte sukrin som søtning. Det gikk veldig greit, men jeg gikk ned litt på mengden.
Åååh, det er så mange fantastiske oppskrifter her inne!!!
Lykke til, tror jeg også må lage denne til påske :D!


#11

Victory sa for siden:

Det står at kremfløte er valgfritt.. noen som har prøvd begge? Hva blir forskjellen? Skjønner jo at det blir en mørkere kake uten.. men hva anbefales?
Ser forresten superdig ut! Gleder meg! :)


#12

Lulo sa for siden:

Har prøvd å bruke baconcrisp i kaken. Det ble helt misslykket. Baconcrispen ble seig som gummi. Var IKKJE godt!!!!


#13

Tulip73 sa for siden:

Bytt ut Ritz kjeksen med 2 ss fiberhusk. Jeg legger pisketkremfløte direkte på kakebunnen og har sjokoladekremmen over. Se bilde på Oles Peanøttkake. Nyyyydelig godt :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.