Jeg har kjøpt knutekål for første gangen og oppdaget at den ble litt søtlig i smaken når jeg stekte den. Den inneholder 3 karbo.
Jeg kjenner imidlertid ikke så godt denne grønnsaken og vet ikke om den vokser over eller under jorden.
Noen som kan hjelpe meg med det.
Jeg har søkt litt på wikipedia og ser på bildet at den faktisk vokser over bakken: nn.wikipedia.org/wiki/Knutekål
Da skulle dette være en grønnsak vi kan spise med god samvittighet
Dette er en gammel tråd men jeg vil oppfriske den fordi jeg liker knutekål veldig godt. Bedre enn sellerirot, som smaker veldig likt og ser lik ut i grønnsakskjøttet når den er ferdigkokt. Jeg liker knutekålen bedre fordi den ikke er fullt så hard og uten den spesielle lukta som sellerirot har. Jeg ble fort lei av den men er begeistret for knutekålen. Den var god kokt. Jeg har ikke prøv å steke den som pommes frites ennå. Den kosta litt mer enn sellerirot, da. Jeg bestilte to på en grønnsaksbutikk og fikk de dagen etter for 70 spenn, tror jeg det var jeg betalte. Det er deilig å kunne bruke noen nye grønnsaker. Den inneholder kun 3 karbohydrater. Jo flere som spør etter den jo billigere blir den etter hvert. Slik som vel har skjedd med sellerirota? Den var ikke like etterspurt før som nå i disse lavkarbo-tider? Det var den grønne/hvite jeg fikk tak i. Den røde/lilla har jeg ikke smakt. Den ligner mer på kålrabi enn hodekål fordi den har ikke blader som vanlig kål har.
Er det noen som egentlig noen gang har fått til å lage mos av knutekål, sånn i ordets rette forstand? Det jeg får til ligner, om man legge godviljen til, litt på lys surkål, men ikke mos akkurat.
ja-a. delte opp i terninger, kokte til mørt og stappa/moste. har du brukt store eller små knutekål? jo mindre de er, jo mer anvendelige. de store har mye trevler og "treaktig" konsistens..
Har prøvd både store og små, men de blir liksom bare "flisete". Godt uansett da. :p Når jeg tenker meg om så tror jeg at jeg fikk til noe mos-ete én gang, men da var et så mye vann i det at det bare fløt utover.
jeg tror, at når jeg virkelig tenker meg hardt om, at jeg også hadde sånn flytende mos :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.