< Tilbake til oversikten

Noen fysiologi- og anatomispørsmål!

#1

scartz sa for siden:

Nå har jeg aktivt begynt å lese boka "Den Forunderlige Kroppen", kjempekjekt! Men det er noen ting jeg lurer på.

  1. Hvorfor mettet protein og fett mer enn karbohydrater? Jeg vet at det metter LENGER, pga det tar lengre tid å fordøye i magesekken. Men jeg vet ikke hvorfor det metter RASKERE enn mager mat.

  2. Hvordan får man energi fra mat innen 30 min. etter at maten er inntatt? Jeg leste at maten bruker 3-4 timer i magesekken, så sendes det videre til tynntarmen. I tynntarmen tas nesten all næringen opp, og denne prosessen tar videre 3-4 timer til. Så kommer det til tykktarmen hvor mye vitaminer tas opp, her bruker det 18-24 timer før det når endetarmen. (Så hele turen i kroppen tar ca 26-34 timer.) Ifølge boka får man altså ikke næring fra mat før etter ca 4 timer! Men jeg blir mer og mer opplagt mens jeg spiser maten min. Jeg innbiller meg ivertfall at blodsukkeret stiger ganske raskt.


#2

rikle sa for siden:

Prøver meg med et spørsmål under denne tråden jeg....er ny, og ikke særlig god å finnr fram i gamle tråder ennå!
Har tidligere fulgt ketolysekur og gått ned i vekt. Har holdt vekta bra, men nå vil jeg begynne på igjen, hvilket jeg gjorde for ca en uke siden. Men NÅ husker jeg hvorfor jeg kuttet ut keto-kuren! Ble sååå kvalm! Har fjernet galleblæren, og plages skikkelig med majones ,bacon og egg og feit fisk....! :( Noen flere som har erfaringer å dele?


#3

scartz sa for siden:

dytter Ingen som vet? :)


#4

Furine sa for siden:

Hm... Kanskje fordi protein og fett ikkje får blodsukkeret ditt til å skyte i veret slik som karbohydrat gjer, som gjer at du triggar sultkjensla og vil ha meir?
For min del er det eit poeng at blodsukkeret ikkje går i taket, det er jo det eg også har metformin for, for å halde blodsukkeret i sjakk.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.