< Tilbake til oversikten

Mettet fett og karbohydrater

#1

sunnereliv sa for siden:

Jeg leser Dr. Hexeberg boken for tiden og der står det at det ikke er skadelig å spise mettet fett hvis man spiser lite karbohydrater. Hun sier at man skal spise 50-70 g. karbohydrater hver dag. Foreløpig er det for lite for min del. Noen som vet hvor grensene her går for lavkarbokosthold: er det opp til 150 g.? Og hvor går grensene i forhold til mettet fett? Hvor mye karbohydrater kan man spise hvis man også ønsker å spise mer mettet fett?


#2

Yonah sa for siden:

70g karbo er mye grønnsaker! Det er ganske mye med 70g om du begynnerå regne på det. Da må du spise noe linser/bønner og fulkorn til om du ikke skal drukne i grønnsaker;)
Men ja, man regner lavkarbo opp til ca 150g karber..

Hvorfor være redd mettet fett, når det er mel og annen stivelse som er farlig og gir hjertetrøbbel?


#3

sunnereliv sa for siden:

Problemet er vel at jeg er ikke helt villig til å gi avkall på så mye karbohydrater og har hørt at da bør man holde seg unna mettet fett siden kombinasjonen mettet fett og mye karbohydrater er skadelig.


#4

Heksa sa for siden:

Jeg har også lest boka, men kan ikke huske å ha lest konkret 50-70 g som anbefalt? Mulig jeg leste litt for kjapt. Jeg husker iallefall at hun anbefaler rundt 20-40 g i forbindelse med ketose.

Jeg synes det høres fornuftig ut å redusere noe på fettet hvis du legger deg høyere på karbohydrater. Jeg leser stadig her inne at mettet fett er toppers å meske seg med, men så vidt jeg har skjønt gjelder dette ved lavt karbohydratinntak. Så da blir spørsmålet hvor mange karber man legger seg på hver dag.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.