(Dette er riktig mengde til ei stekeplate. Husk bakepapir)
1,5 dl soyamel
1 ts seltin
2 ts oregano
1,5 ts bakepulver
75 gram revet ost
(bland alt dette godt sammen)
tilsett deretter:
3 egg
1,5 ss rapsolje
1,5 ss vann
Smør røra jevnt utover bakepapiret, og steik pizzabunnen alene først på 180 grader i 7...-10 minutter.
Nå er pizzabunnen klar for pizzasaus, ost og det du måtte ønske av fyll!
Stekes ferdig på 180 grader i ca 20 minutter.
Om du kan bytte ut soyamelet med glutenmel er jeg usikker på, men du kan vel prøve deg frem litt...? Uansett, jeg har hatt stor nytte av både bakemixen og soyaproteinet fra ketolyse.no ;) Anbefales!
Har ikke prøvd denne bunnen enda, men prøvde en annen her inne som het noe sånt som sprø pizzabunn eller noe i den duren... IKKE bra :( Vet ikke om jeg gjorde noe feil, men det var ikke en god pizzabunnerstaning spør du meg! Major skuff!!! :( Ente med at jeg satt å spiste av fyllet med gaffel... :P
Ble til at jeg forstekte Kavli ferdigskiva OST med sprøstekt bacon. Dette syntes jeg faktisk ble uuutrolig godt!!! Så tror jeg faktisk satser på det framover. Dem ble veldig sprø og gode. Nam nam
Flaks at jeg snublet over denne oppskriften. Har vært matlei i noen dager nå, og oppgitt over hele lavkarbogreia.. :rolleyes: så i morgen kveld blir det pizza! :sikle: Takk for tipset!:D
Nå har jeg og mannen min (som ikke spiser lavkarbo), spist denne pizzaen i 3 av 4 dager :o- vi er helt frelst! Lavkarbokos på sitt beste! Takk igjen!:D
dette var en kjempe god oppskrift prøvde den for første gang i dag.
jackymor sa:
Oppskrift på lavkarbo-pizza:
(Dette er riktig mengde til ei stekeplate. Husk bakepapir)
1,5 dl soyamel 1 ts seltin 2 ts oregano 1,5 ts bakepulver 75 gram revet ost (bland alt dette godt sammen) tilsett deretter: 3 egg 1,5 ss rapsolje 1,5 ss vann
Smør røra jevnt utover bakepapiret, og steik pizzabunnen alene først på 180 grader i 7...-10 minutter. Nå er pizzabunnen klar for pizzasaus, ost og det du måtte ønske av fyll! Stekes ferdig på 180 grader i ca 20 minutter.
Spiste denne pizzaen i dag og den var jo mye bedre enn de vanlig pizzaene jeg har laget. Men det er litt sånn at jeg får dårlig samvittighet for å spise den,selv om det sikkert ikke er nødvendig. Spiste ca 150 gram pizza og salat. Det burde vel være greit. Jeg greier ikke helt å regne ut karboene men på diett.no kommer jeg frem til ca 16 karbo på hele pizzaen. kan dette stemme, når fyllet mitt var 500 gram kjøttdeig, litt løk,litt paprika og saus av 200 g hermetiske tomater blandet med krydder?
har denne i ovnen akkurat nå, med glutenmel istedet for soyamel, skal si ifra hvordan det ble, men foreløpig hever den veldig okey altså, virker som en solid bunn :)
ble bra dette, selvfølgelig ikke som "skikkelig" pizzabunn, Men den beste lavkarbo varianten jeg har prøvd sålangt :) kan også hende at den versjonen jeg lagde med glutenmel er svært forskjellig fra orginalen, men den funket for meg,
takk for en fin oppskrift
Tynn, sprø, melk, gluten og ev. nøttefri pizzabunn!!
Jeg brukte Lena Beatrice sin fantastisk brødoppskrift til pizzabunn (tynn, sprø og mettende!) Det er bare 8 karb i hele røra og er gluten og melkefritt. De som ikke tåler nøtter, kan mandel erstattes med solsikkerkjerne (prøvd selv :) lenabeatrice.net/lavkarbomat/brod/oppskrift-gluten-og-melkefritt-lavkarbobrod/
Opprinnelig oppskrift: (til 4 rundstykker/brød)
4 eggehviter
25g malte mandler
25g malte solsikkerkjerne
25g linfrø
25g sesamfrø
1ts bakepulver
1-2 klyper salt
Pisker eggehvitene stive, vender alt forsiktig inn. Røra faller litt sammen, men fortsatt luftig. Legger 4 like topper på et bakepapir. Steker brødene 170c i 20 min.
Til pizzabunn:
smører jeg røra ut på bakepapir. Viktig å smøre tynnest mulig, men se etter at det ikke blir "hullrom" i bunnen (dekker ikke hele platen, blir så stor som en "grandiosa"). Forsteker i 200C i ca 10 min.
Mens bunnen stekes lager jeg pizzafyllet ferdig. Jeg ventet med å sette fyllet på til bunnen ble avkjølt (5 min). Stekte alt igjen til osten ble gyllen (15-20 min)
Veldig lett å lage. Jeg spiste 1/3 del til middag, lagt 1/3 del i kjøesskapet (for å utforske hvordan bunnen er dagen etter. Fungerer utrolig bra, fortsatt sprø bunn) og 1/3 er i fryseren (ikke vet ennå om det går an å fryse ned, uten at det blir bløt bunn)
Denne ble godkjent! Brukte Fibermix fra Sempler... Ble faktisk helt okay! :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.