< Tilbake til oversikten

Formkake ala Nannah

#1

Kitt sa for siden:

Denne oppskriftene er en spin- of av Nannahs lyse søndagsbrød, derfor navnet!;)

Formkake

4 egg
220g rømme
50g kokosmel
150g solsikkerkjerner, finmalt
20g sesamfrø uten skall, finmalt
1ss fiberhusk
2 ts bakepulver
30g sukrin
25g smør, smeltet

Jeg malte solsikkekjerner og sesamfrø i stavmikserbollen og så bare tilsatte jeg resten. Blandes godt og has i en papirkledd brødform.

Stekes på varmluft 160 grader i 1 time og 15 minutter.

Totale karber: 21g

Dette blir en saftig formkake som jeg tror passer med forskjellige tilsetninger. Jeg hadde sitronolje oppi og fikk sitronkake. Kunne nok hatt litt revet sitronskall også, men det var tomt for sitroner, gitt!
Neste gang tenkte jeg å lage krydderkake!

Totalt pr 100g
Karber: 3
Fett: 33
Protein: 13
Kcal: 363

En tynn skive veier 20g, så det blir ikke mange karber pr bit.

Serveres lunken sammen med pisket krem!:sikle::hungry::sikle:


#2

Shadow sa for siden:

Nam det høres godt ut, lurer på om jeg skal prøve med litt kanel oppi og lage en formake til påsken.:kul:
Jeg har ikke kokosmel, er det noe annet jeg kan bruke mon tro?


#3

Kitt sa for siden:

Mandelmel er det i orginaloppskriften.
Eller du kan sikker bruke soyaprotein om du har oppi litt mer søtning!
Mandel- og kokosmel er litt søtt i seg selv!


#4

Shadow sa for siden:

Ok, nå har jeg vært på helsekosten og kjøpt både kokosmel og fiberhusk. I morgen blir det påskebaking. :)


#5

Shadow sa for siden:

Kaka står i ovnen :D


#6

Kitt sa for siden:

:spent::spent::spent:


#7

LineJM sa for siden:

Lurer på: når man ikke har varmluft, skal tiden økes eller tempen? Har lest om det et sted men finner det ikke igjen.


#8

Kitt sa for siden:

Vanlig temp for formkake er 175-200 og tid ca en time, så jeg vil vel bare økt temperaturen.


#9

LineJM sa for siden:

Takk :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.