500 g blandet sopp 2 sjalottløk 4 hvitløksbåter 5 dl vann + 2buljongterninger eller 5dl soppkraft (Icas buljong har lavest KH) 5 dl TINE Matfløte 190 g ( 1stk) Norsk Chevre frå Haukeli Naturell 1 ts salt 0,4 ts nykvernet pepper 1 ts splenda 1 ss sitronsaft Til steking:
2 ss TineSmør Til jevning:
½ ss maisennamel (erfarne brukere vet kanskje om dette kan erstattes av jbk?)
Sorry - her er forklaringen: Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær dem i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløken. Fres halvparten av soppen i smør sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken.
Hell i buljong og fløte og la suppen koke opp. smuldre i osten til slutt og la suppen koke til den har fått en kremet konsistens.
Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna (jbk) utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, splena og sitronsaft.
Stek resten av soppen i litt smør sammen med resten av hvitløken. smak til med salt og pepper. Fordel suppen i tallerknene før suppen serveres
MEN- det er flere karbohydrater i matfløte enn i kremfløte...:p
Denne suppa høres utrolig fristende ut!
Blir sikkert god med frossen soppblanding fra rema100 også:D
Tror det må bli middagen i morgen!
Vil noen regne ut karboinnhold i den kansje:)
Med matfløte istedet for kremfløte blir hele suppa på 4,5 karber ekstra. Siden suppa er beregnet til 4 personer tilsier det 0.9 karber og det tror jeg er overkommelig.
Jeg har hatt denne i dag.
Brukte kremfløte og bittelitt jbk.
Trengte ikke bruke søtningsstoff i det hele tatt :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.