< Tilbake til oversikten

Verdens beste soppsuppe (festsuppe)

#1

Trin sa for siden:

Denne oppskriften er til 4 personer.

500 g blandet sopp
2 sjalottløk
4 hvitløksbåter
5 dl vann + 2buljongterninger eller 5dl soppkraft (Icas buljong har lavest KH)
5 dl TINE Matfløte
190 g ( 1stk) Norsk Chevre frå Haukeli Naturell
1 ts salt
0,4 ts nykvernet pepper
1 ts splenda
1 ss sitronsaft
Til steking:

2 ss TineSmør Til jevning:

½ ss maisennamel (erfarne brukere vet kanskje om dette kan erstattes av jbk?)


#2

Nannah sa for siden:

Høres godt ut, men bytt ut matfløten med kremfløte!
Jepp, maizena går utmerket å bytte ut med JBK.
Du trenger nok litt mindre av det også...:)


#3

Imp sa for siden:

Denne skal prøves til høsten med fersk sopp fra skogen!


#4

Supera sa for siden:

Ehm, skal noe stekes først, eller skal alt kokes sammen? Har ikke laget soppsuppe, så jeg hadde ikke hatt noe imot litt instrukser. :snill:


#5

Trin sa for siden:

  • Sorry - her er forklaringen: Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær dem i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløken. Fres halvparten av soppen i smør sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken.
    Hell i buljong og fløte og la suppen koke opp. smuldre i osten til slutt og la suppen koke til den har fått en kremet konsistens.

Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna (jbk) utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, splena og sitronsaft.
Stek resten av soppen i litt smør sammen med resten av hvitløken. smak til med salt og pepper. Fordel suppen i tallerknene før suppen serveres


#6

Kanutten sa for siden:

Hvis man bruker matfløte trenger man ikke maizenna eller jbk. Matfløte tykner mye mer enn vanlig fløte.


#7

tina therese sa for siden:

MEN- det er flere karbohydrater i matfløte enn i kremfløte...:p

Denne suppa høres utrolig fristende ut!
Blir sikkert god med frossen soppblanding fra rema100 også:D
Tror det må bli middagen i morgen!
Vil noen regne ut karboinnhold i den kansje:)


#8

Kanutten sa for siden:

Med matfløte istedet for kremfløte blir hele suppa på 4,5 karber ekstra. Siden suppa er beregnet til 4 personer tilsier det 0.9 karber og det tror jeg er overkommelig.


#9

Trin sa for siden:

Jeg har hatt denne i dag.
Brukte kremfløte og bittelitt jbk.
Trengte ikke bruke søtningsstoff i det hele tatt :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.