Jens Veiersted, han som bearbeidet Bedre Uten Brød til norsk, hadde en forelesning på Medisinfagskolen om fettsyrer som har blitt lagt ut på youtube i fem deler. Jeg synes det var læringsrikt, så kanskje noen andre her også har lyst til å se?
Ja, det var det! Jeg ble sittende å se hele. Greit å kunne pause litt for å tenke over det som har blitt sagt. For jeg har ingen medisinutdannelse, så det er litt tungt stoff for meg. Men absolutt interessant!
Jepp, absolutt! Selv om en del av infoen var litt vel avansert, men da er det godt man har pauseknapp slik at man kan tenke litt og spole tilbake litt. Jeg hadde for eksempel aldri hørt om eikosanoider før jeg så dette foredraget.
Flott forelesning, jeg lærte endel nytt der :) Noe jeg kanskje reagerer litt på er at han påstår at 43% enumettet fett i oksefett er det samme som i olivenolje, nå inneholder vell olivenolje nærmere 80% enumettet. Litt rart at han anbefalte fiskelever og ikke småfisk som sardiner og makrell som omega 3 kilde siden fiskelever akkumulerer mye miljøgifter, mens fete småfisk akkumulerer svært lite i motsetning til f.eks kveite.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.