< Tilbake til oversikten

Grønn suppe

#1

elco sa for siden:

280 g frossen spinat
280 g brokkoli (fersk eller frossen)

125 g cheddarost i terninger

80 g kremost

1 liten løk

1 hvitløksfedd

2,1 dl kremfløte

Smør til blanking av løk

0,5 l hønsebuljong

[size=3][/size]

Løk og hvitløk finhakkes og blankes i smør

Brokkoli dampes/kokes/mikres til myk

Spinat dampes/mikres til tint – avrennes

[size=3][/size]

Ha løk buljong i kasserolle, brokkoli, spinat, alt gis oppkok. Ha i fløte. Ha i kremost og cheddarost. Varmes. Bruk stavmikser til å gjøres suppen glatt.

Denne suppen har jeg fra LowCarbEating. Synes den er veldig god og lett å lage (man må like ost og fløte). En tykk kremaktig suppe som visstnok kan fryses (har ikke prøvd selv). Vet ikke hvor mange porsjoner/karber dette gir, oppskriften sier det ikke. Selv har jeg brukt å ha til middag (to rikelige suppetallerkner) den ene dagen, og til lunsj på termos (nok det og) dagen etter.


#2

mofe sa for siden:

Denne må da være strålende som god og varm kveldsmat? Evt. med en nøttemuffins til?

Ja - det må jeg prøve! :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.