Jeg sliter litt med å regne ut hva jeg skal spise for å oppnå de rette forholdstallene... jeg er redd jeg spiser for mye proteiner og for lite fett. :( Er det noen som kan hjelpe meg med forholdstalllene på nakkekoteletter av svin...:confused: Pleier å steke dem i ca 1-2 ss meierismør.
Ellers så er det en del som bruker Diett.no eller Mat på Data for å holde styr på inntaket. Husk å sjekke kh innholdet da det kan være avvik i begge disse programmene.
Drar opp denne litt, jeg, da jeg også lurer litt på disse forholdstallene.
Foreløpig har jeg ikke orket å regne på noe, bare passer på at varedeklarasjonen sier mindre enn cirka 5 (maks 6!) % karbohydrater og at det skal være så mye fett som mulig.
Er det noen som regner mye på dette? Og helst har en slags 'fasit' på de vanligste tingene... ;)
Har prøvd å legge inn på en sånn beregningsside, men det sier lite om sånt forholdstall - hvordan regner man det egentlig ut?
Du spiser vel ikke kjøttkaker osv med 5-6%karber vel? For slike ting skal man ikke spise på noe retninger av lavkarbo, fordi de grammene kommer fra stivelse(potetmel, tapiotikastivelse mm). Du skal ha rent kjøtt som nakkekoteletter, sommerkoteletter, kyllingfileèt, kyllingvinger, kyllinglår, biff, fiskeflèet mm. Og kjøttkaker mm lager du selv av ren kjøttdeig(IKKE farse), krydder, evt fløte og egg,og smør).
Stort sett så spiser jeg rene kjøttprodukter, oftest nakkekoteletter. Men innimellom så kan man bare ikke lage noe spesielt bare til seg selv, og da kan det bli noe ferdiggreier som kjøttpudding, pølser, karbonade etc, og da prøver jeg i alle fall å holde det under 6 % karbohydrater - hvis jeg i det hele tatt har mulighet til å velge selv. Iblant har man ikke det.
Takker for link til skjema. Har ikke hatt tid til å prøve det ennå, men skal nok!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.