< Tilbake til oversikten

Oppskrifter på krydderblanding

#1

Elvi sa for siden:

Hei. Jeg spiser mye rent kjøtt uten så mye sauser og andre tilsetninger utenom krydder. Har noen oppskrifter eller link til sider med oppskrifter på krydderblandinger. Jeg har funnet mange under linken til gerd "hjemmelagede krydderblandinger", men ønsker flere urteblandinger.


#2

kamp sa for siden:

Her er noen av mine blandinger:

Rub a Rub (grill 2)

5 ss malt paprika
2 ss salt
2 ss chilipulver
1 ss malt sort pepper
1 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkpulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper

Bruk nøyaktige mål. Bland alle ingrediensene godt i en bolle.

Ha krydderblandingen i en lufttett beholder.

1 porsjon holder til et par sider spareribs eller 3 kyllinger.

Universal krydder

1 ss sort pepper
1 ss selleri frø
1 ss løk flak
1½ ts hvitløkspulver
1½ ts tørket appelsinskall
½ ts hvit pepper
½ ts tørket dill
½ ts timian
¼ ts tørket sitronskall
¼ ts cayenne pepper

Kinesisk krydder

¼ kopp ingefær
2 ss kanel
1 ss allehånde
1 ss anisfrø
1½ ts nellik

Kylling krydder

1 ts salvie, malt
1 ts timian, tørket
1 ss hav salt
½ ts pepper
1 ts hvitløks pulver
1 ts løk pulver
1 ss paprika

Bland sammen!

--

Alt mulig krydder miks

2 ts hvitløk pulver
1 ½ ts timian
1 ts oregano
2 ts paprika
1 ½ ts hvit pepper, malt
1 ts senneps pulver
2 ts tørket sitron skall
2 ts svart pepper

Grill krydder

2 ss paprika
½ ts curry pulver
1 ss chili pulver
½ ts senneps pulver
1 ts coriander, malt
½ ts pepper
½ ts timian, tørket
1 ts salt
½ ts cajenne pepper
1 ts spisskummin

Bland sammen

Adobo à la Craig

2 ss Paprikapulver
1 ss Spisskummin, malt
1 ss Oregano
1 ss Chiliflak
2 ts Havsalt, finmalt
1 ts Pepper, sort
3 Hvitløkbåter
2 Lime
½ dl Olivenolje

Finhakk hvitløk, finriv limeskall og mål opp.

Bland sammen alle ingrediensene.

Smør blandingen på kjøttet - enten med pensel eller med hendene (da er det lurt å bruke engangshansker).
Du må gjerne begynne å grille så snart blandingen er smurt på, men det er heller ikke dumt å pakke inn kjøttstykkene og la dem ligge i kjøleskapet i noen får timer før de skal grilles.

Chili krydder paste
4-6 tørket chili
½ ts tørket oregano
¼ ts spisskummin
¼ ts svart pepper
3 hvitløk fedd
1 sitron skivset
1 lime skviset
1 appelsin skviset

Kutt chiliene i små biter.
Bløtlegg dem i 30 minutter og tørk dem. Ta vare på vannet.
Bland ingrediensene i food prosessoren. Tilsett mer væske (vannet..) vis den er får tørr.

Salt alternativ
2 ss hvitløkspulver
1 ss basilikum
1 ss oregano
1 ss revet tørket sitron skall

BBQ mix
½ kopp chili pulver
¼ cup hav salt
3 ss løk pulver
2 ss spisskummin
1 ss paprika
1 ss hvitløk
1 ss brunt sukker
1 ts cajenne pepper
½ ts senneps pulver
½ ts sitron zest

BBQ rub
1 ss chili
2 ss paprika
1 ss spisskummin
1 ss koriander
1 ss salt
1 ss løk pulver
1 ss hvitløks pulver
½ ss sennepspulver
½ ss timian
½ ss curry puler
½ ss allehånde

Kjøttpudding krydder miks
2 lausbærblad
1 ts cajenne pepper
½ ts hvit pepper
½ ts muskat
1 ts salt
1 ts pepper
½ ts spisskummin

Krydder salt
1 kopp salt
1/8 kopp hvitløkspulver
1 ss svart pepper malt
1 ss hvit pepper mals
½ kopp paprika

KFC kylling miks
1 ss rosemarion
1 ss oregano
1 ss salvie
1 ts ingefær
1 ts merian
1,5 ts timian
(3 ss pakket brunt sukker)
3 ss tørket persille
1 ts pepper
1 ss paprika
2 ss hvitløkspulver
2 ss løk pulver

Chili krydder
2 ss spisskummin
1 ss cajenne pepper
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts allehånde
1 ts oregano
1 ts nellik

BBQ rub 2

2 ss salt
2 ss hvit sukker
2 ss brunt sukker
2 ss spisskummin
2 ss chili uplver
2 ss pepper
1 ss cajenne pepper
¼ kopp paprika

Curry
2 ss spisskummin
4 ts coriander
4 ts senneps pulver
2 ss senneps pulver
1 ts allehånde
1 ts cajenne
1 ts kanel
1 ts ingefær

Curry 2
2 ss spisskummin frø
2 ss kardemomme frø
2 ss coriander frø
¼ kopp gurkemeie
1 ss senneps pulver
1 ts cajenne pepper
Varm ovnen til 100 grader.
Legg de hele frøene i en glass form og varm dem i ovnen i 20 minutter.
Pulveriser dem i en blender og tilsett de tørre krydderne.


#3

sistegang sa for siden:

Oiii takk for fantastisk samling av krydderblandinger.


#4

kamp sa for siden:

Jeg elsker curry 2 blandingen! Bruker den på alt utenom rødt kjøtt. Er veldig godt på brokkoli :rolleyes:


#5

Mara sa for siden:

Hei kamp,
tusen takk for en fantastisk samling!
Den havnet rett inn i oppskriftboka mi,- jeg kommer garantert til å prøve ut mange av disse blandingene. Takk igjen!:klem:


#6

Zincite sa for siden:

Takk, jeg skal også ta vare på disse. Har lett for å bruke de samme smakene litt ofte. Disse så spennende ut!


#7

kamp sa for siden:

Her er de siste jeg laget:
Kinesisk 5 krydder rub
2 ts fem krydder
2 fedd hvitløk
2 ts olje
¼ ts salt
Litt pepper

Fem krydder
2 ss stjerne anis
2 ss fenikkel mals
2 ts kanel
2 ts pepper
½ ts nellik

Garam masala

1 ss kardemomme
1 ss kanel
1 ts spisskummin
1 ts nellig
1 ts peper
¼ ts muskatt

Curry
4 ss spisskummin
4 ss koriander
4 ss gurkemeie
1 ss kanel
½ ts muskat
½ ts kajenne
½ ts svart pepper
½ ts nellik
½ ts kardemomme

Thai marinerte scampi
2 ts rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 lime, skall + saft
1 ts karri krydder
2 ss ingefær, hakket
1 ss honning
(2 ss fersk koriander, æsj!)
Litt salt
4 ss olje

Bland alt sammen vend inn scampiene. Stek på 2 minutter på vher side. (bruk grill spyd, da er det lett å snu)

Cajun rub
1 ss olje
3 fedd hvitløk
1,5 ts chili pulver
¾ ts spisskummin
¾ ts timian
¾ ts oregano
¼ ts cajenne
¼ ts pepper
¼ ts salt

Bland alt sammen i en bolle. Smør det over kjøttet og la det hvile i 30 minutter før det grilles.
Passer til alt kjøtt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.