De man får kjøpt har så mange diarefremkallende sukkeralkoholer. Det skulle være mulig å lage selv. Jeg fant en oppskrift på en blogg som kan være til inspirasjon for de som vil prøve seg frem. Håper dere legger ut oppskrifter her etterhvert. Her er en:
[CENTER]
1 liten kopp peanøttsmør
1 kopp proteinpulver (sjokolade)
1/2 kopp soya flak
ca. 3-4 ts sukrin (gir ikke diare selv om det er sukkeralkoholer)
Går sikkert ann med natreen ja, men da kan man ikke ha så mye: for mye natreen gir forferdelig bismak. Åh, at det ikke kan komme en sukkererstatning med AKKURAT samme egenskaper som sukker!
I tillegg bør det vel nevnes at sukkeralkoholer også brytes ned til sukker i fordøyelsessystemet. Spiser man sukkeralkoholer får man i seg litt mindre kalorier men make no mistake! Sukkeralkoholer fører til blodsukkerstigning og null ketose. =/
Det finnes et bra søtningsstoff. Det heter Stevia og har blitt brukt rundt om i verden i flere tusen år. Stoffet er naturlig, du kan dyrke urten selv og putte blader fra planta rett i tekoppen, meeeen...
..det er selvfølgelig forbudt til menneskelig forbruk i store deler av verden, for det meste av økonomiske grunner (på samme måte som at alkohol og tobakk er legalt, på tross av hvor skadelig det er). I Japan er derimot Stevia det eneste lovlige søtstoffet, og selv Coka-Cola produseres med Stevia.
Japan har forøvrig verdens høyeste forventede levetid, og verdens beste livskvalitet blandt de eldre. Ikke at Stevia skal få æren for dette, men sammenlignet med Amerika sitt forbruk av "corn starch" og sukkeralkoholer og deres generelle helse.. Vel.. :P
Plastbox, om du søker litt på forumet finner du mye diskusjon og utvekslede erfaringer rundt søtemidler og hvorvidt det tåles eller ikke - det er vel ikke behov for å preke for koret :p
Plastbox. Jeg leste det som sto på den linken fra wikipedia og fant ikke det du skrev, men det motsatte:
Sugar alcohols are usually incompletely absorbed into the blood stream from the small intestines which generally results in a smaller change in blood glucose than "regular" sugar (sucrose). This property makes them popular sweeteners among diabetics and people on low-carbohydrate diets.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.