< Tilbake til oversikten

Eggecocotte

#1

mål:littavetmenneske sa for siden:

Jeg fant denne oppskrifta i et matblad. Har gjort noen små endringer, og håper flere får glede av denne:

1 liten ildsfast form pr egg
Meierismør
Litt kokt eller røkt skinke, litt stekt bacon e.l. (et par ss pr egg)
egg
3 ss fløte pr egg
litt under 1 ss fint revet parmesan pr egg

Smør formene godt med smør. Hakk opp skinken og fordel den i formene. Skill eggehvite og plommer forsiktig, eggeplommene skal være hele. Ha alle eggehvitene i en bolle sammen med parmesan og fløte, og bland det forsiktig samman. Legg en plomme i hver form og hell eggehviteblandingen forsiktig over plommen. Plasser formene i en større ovnsform, og hell kokende vann i den store forma slik at det står godt opp på sidene av de små formene. Stek herlighetene i 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Eggehvitene skal være stivnet, mens eggeplommene skal være smilende. Server gjerne med litt hakket purre og en ekstra ss smør i hver form.

Vel bekomme!


#2

blåbær sa for siden:

Spennende :) Denne må prøves!


#3

tina therese sa for siden:

Jeg hadde nettopp denne til frokost!
Kjempe godt var det!!:p
En herlig egge variasjon som verken var stekt,kokt eller rørt!:D
Jeg hadde litt løk sammen med skinken i bunnen av formene,
og det gjorde seg veldig godt synes jeg!
Kommer garanter til å lage dette igjen!
Gleder meg til å servere denne til venninner på lunjs!


#4

mål:littavetmenneske sa for siden:

Så hyggelig at det falt i smak! Kjempegøy å høre at noen får glede av oppskriftene jeg legger ut! Hurra!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.