mål:littavetmenneske sa for siden:
Jeg fant denne oppskrifta i et matblad. Har gjort noen små endringer, og håper flere får glede av denne:
1 liten ildsfast form pr egg
Meierismør
Litt kokt eller røkt skinke, litt stekt bacon e.l. (et par ss pr egg)
egg
3 ss fløte pr egg
litt under 1 ss fint revet parmesan pr egg
Smør formene godt med smør. Hakk opp skinken og fordel den i formene. Skill eggehvite og plommer forsiktig, eggeplommene skal være hele. Ha alle eggehvitene i en bolle sammen med parmesan og fløte, og bland det forsiktig samman. Legg en plomme i hver form og hell eggehviteblandingen forsiktig over plommen. Plasser formene i en større ovnsform, og hell kokende vann i den store forma slik at det står godt opp på sidene av de små formene. Stek herlighetene i 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Eggehvitene skal være stivnet, mens eggeplommene skal være smilende. Server gjerne med litt hakket purre og en ekstra ss smør i hver form.
Vel bekomme!