< Tilbake til oversikten

Hvem tar opp sukkeralkoholene i Atkinsbarer/Cavaliersjokoladen?

#1

ada-emilie sa for siden:

Noen reagerer på de sukkeralkoholene som finnes i Atkinsbarene og Cavalier-sjokoladen, andre ikke. Betyr det at de som ikke reagerer tar opp sukkeret som karbohydrater og at de som får mageknip ikke opptar de? Eller er det kanskje omvendt?


#2

ada-emilie sa for siden:

Fant svaret selv:

Sukrin er det minste sukkeralkoholet vi kjenner. De andre sukkeralkoholene er store, og blir ikke tatt opp i tynntarmen, slik Sukrin gjør. De som ikke blir tatt opp i tynntarmen, går videre til tykktarmen, og fermenteres av bakterier der. Det resulterer i at vann trekkes ut til tarmen (pga. osmotisk trykk), og KAN føre til løs mage. Fermenteringen gjør at små fettmolekyler dannes og tas opp i kroppen som energi. Sukrin blir altså tatt opp i tynntarmen og blir ikke fermentert, og gir derfor ikke energi eller mageubehag.
Har sukkeralkoholer noen ulemper?
Til en viss grad, ja. De fleste sukkeralkoholer kan føre til magebesvær ved høye inntak. Sukrin er et unntak, og toleransen for inntak er mye høyere enn for resten av sukkeralkoholene (2-4 ganger så høy). Andre sukkeralkoholer er : Maltitol, Xylitol, Sorbitol og Isomalt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.