< Tilbake til oversikten

Lavkarbo på jobben

#1

Estrella sa for siden:

Jeg har et dilemma. Jeg arbeider på en avlastningsbolig, vanligvis er jeg der kun hver tredje helg, men nå skal jeg jobbe i hele påska, hvor 6 dager av dem er aftenvakter, ergo jeg skal spise middag der. De vanlige brødmåltidene er ikke et stort problem for meg, da har jeg med meg mat (er glutenallergiker, så har tatt med meg mat til de måltdiene), men middagsmåltidene er litt vanskeligere å vri seg rundt:p

Vi har som regel alltid salat, så det er ikke krise, men jeg skulle helst sett til at jeg spiste noe mer enn bare salaten (dessuten har de så mye rart i den, som jeg egentlig ikke skal spise:rolleyes:).

Det beste hadde jo vært at jeg hadde hatt med meg mat og varma den opp. Men jeg føler det er utrolig tåpelig, men er det det?
Ville dere reagert hvis dere arbeidet et sted og en av dem hadde tatt med seg sin egen mat? Alle sammen, ansatte og brukere skal spise sammen, for å ha et noenlunde normal hverdag, så jeg må jo spise, kan ikke sitte der å aldri spise (da vil jo folk tro jeg har spiseproblemer:p).

Er det jeg som overdriver denne saken, med at det ser tåpelig ut hvis jeg har med meg mat? De har akkuratt skjønt at jeg må ha det glutenfritt, så de har jo gått til innkjøp av ting som f.eks pasta:o


#2

frifuggel sa for siden:

Jeg jobber full stilling et sted er andre bor. Spiser det jeg kan av maten der, resten har jeg tatt med. Nå er jeg heldig, det er to andre som også spiser lavkarbo, og som jobber der, så ungdommene har vent seg til oss "særingene" ;) Har med egne salater, med "trygge ting", og spiser den når de gumler sin mais etc.. Går helt greitt! Mulig du må forklare litt i begynnelsen, men kan vanskelig tenke meg at det blir et problem..


#3

Estrella sa for siden:

Det blir nok ikke et stort problem, jeg føler meg bare så dum. Har jeg noen grunn for det egentlig eller er det bare vas av meg, å tenke slikt?

De dagene jeg starter seint (14.30) skal jeg prøve å spise før jeg drar på jobb, da holder det med å småspise på litt salat på jobben..og ha med meg noe til kveldsmat. Det reagerer de nemlig ikke på, fordi jeg har sagt at jeg ikke liker glutenfritt brød osv:p


#4

Gracella sa for siden:

Jeg har forklart at jeg får blodsukkersvigninger når jeg spiser stivelse/sukker og at jeg ikke akter å få diabetes for å være høflig og spise det jeg får servert. Har mye diabetes i familien, så de fleste skjønner det da :).

Jeg synes ikke det er sært å ta med seg mat. Alternativt så kan du kanskje få sørget for at det serveres mest mulig ren mat??


#5

Estrella sa for siden:

Jeg kan jo ta en liten hvit løgn..og si at legene har funnet ut at det er mer enn bare glutenet jeg ikke tåler i maten...det er ikke så snillt å lyve, men da slipper jeg å utbrodere at jeg har gått over til lavkarbo osv..


#6

Yonah sa for siden:

Si det som det er, jeg sier akkurat det samme som Gracella. Å si at man må ha glutenfritt kan få deg ut ville ville veier.. Bedre å si det som det er;)

Jeg hadde tatt med egen middag.


#7

Estrella sa for siden:

Jeg må ha det glutenfritt altså. Så that's part is true...men det er aldri noe de har funnet ut, gjennom medisinske tester, så for alt jeg vet KAN det faktisk være sukkeret i maten som har gjort meg syk, for etter at jeg startet å spise glutenfritt har jeg omtrent ikke spist brødmat i det hele tatt osv....

Så det jeg tenkte var egentlig bare å si at jeg har med meg min egen mat fordi jeg har funnet ut at det er flere ting enn gluten jeg ikke tåler...:p


#8

tina therese sa for siden:

Jeg synes også du skal si det som det er...!!
Vi som er så glade i lavkarbo av så mange årsaker,
burde vel ikke skamme oss over det akkuart?
Vi burde jo heller benytte en hver annledning til å forklare og fortelle
så flere kan få oppleve hvor fint det er å leve på lavkarbo:D
Det gjør jeg!!


#9

Estrella sa for siden:

Ingen jeg møter synes det er "bra" at jeg spiser lavkarbo, jeg får det foredraget om hvor galt det er. Så jeg gidder ikke å fortelle om lavkarbo til folk, med mindre dem spør hvorfor jeg spiser slik jeg spiser, da kan jeg godt svare..:)

Det betyr ikke at jeg skammer meg over hvilken mat jeg spiser, men at jeg ikke orker å høre hvor galt det er, da jeg selv vet at det er ikke galt, det er bare dem som ikke gidder å ta seg tid til å lære om mer enn en måte å spise på...


#10

LineJM sa for siden:

.Hmm, kan ikke skjønne at det skal være noe problem å bare si at du spiser lavkarbo. Om noen kommer med en avhandling/prekenn om hvorfor det ikke er bra kan du bare si at da får vi være enige om å være uenige, eller noe i den dur. Høres slitsomt ut å skulle finne på andre grunner til at man spiser som man gjør.
Synes ikke det er noen grunn til å være ille berørt. Man må jo spise som man vil selv. Hovedsaken er vel at du spiser sammen med de andre ikke at du må spise det samme.


#11

Estrella sa for siden:

Ja, dere alle har jo rett, men uff, jeg føler meg litt teit når jeg drar frem matboksen med mat..... virker jeg ikke veldig frekk hvis jeg tar med meg min egen mat, når det er noen som står å lager middag til oss?


#12

Photobscura sa for siden:

Hvorfor har de kjøpt inn pasta dersom du ikke tåler gluten? Det henger jo ikke på greip ...


#13

Yonah sa for siden:

De har vel kjøpt den glutenfrie varianten, den med kjempemange karber..


#14

Photobscura sa for siden:

Nei, vet du hva! Det er så unødvendig mye følelser knytta til mat. Jeg har bare måttet skjære gjennom hele det der, og gir en flygende f**n i hva folk mener om hva jeg spiser. Det er min sak, og det er min helse.
Jeg TÅLER jo ikke sukker, hvilket vel er i likhet med stort sett alle mennesker på jorda, men forskjellen er at jeg har funnet det ut og tar hensyn til det.
Hvorfor skal du risikere vekt og helse fordi noen muligens kan bli litt opprørt over at du ikke spiser maten de lager, eller ikke synes at lavkarbo har noe for seg?

Hva slags mat er det de lager der, da?


#15

Estrella sa for siden:

Glutenfri pasta (som Imse sa):p


#16

Estrella sa for siden:

Jeg overtenker nok litt hele greia, så det er jo ikke sikkert (mest sannsynlig ikke?) at folk kommer til å reagere negativt hvis jeg har med meg min egen middag.

Jeg skal lage noe mat jeg kan ha med meg på jobb og ikke bry meg om det ser dumt ut, virker utakknemlig etc:p Jeg skal iallefall prøve.......

De lager jo mat som er "sunn", men som jeg ikke kan spise, f.eks ris og kylling med saus, taco, fiskeretter, kjøttretter (søndager er alltid en sånn dag, med en eller annen form for kjøtt,poteter og saus+dessert). Det er vel typiske middagsretter, men alt inneholder ting jeg ikke kan spise:rolleyes:
Så spørs det litt hvem som er på jobb og hvem som lager mat, er det de som liker salat er det som regel salat til middag, men salaten er alltid full av ting jeg ikke liker/ikke spiser, så det at salaten blir servert har ikke betydning for meg:p


#17

Charlott sa for siden:

Hadde sagt fra på forhånd jeg. "Jeg driver for tiden å tester ut lavkarbo for å se om de kan ha innvirkning på min problematiske mage/generelle helse så ikke tenk på meg til middag da jeg vil ta med egen mat :) "
Noe slikt hadde jeg sagt med et smil. Da er du ikke frekk/sær og det burde ikke være det store grunnlaget for diskusjon

Klart det burde være slik at man skulle kunne drite i hva andre mener i alle situasjoner, men sånn er det nå engang ikke :)


#18

Estrella sa for siden:

Den dagen jeg hadde med meg opsie-roolls så reagerte ikke de som satt på kjøkkenet, det eneste de sa var "å du spiser sånn...det måtte vi lage en periode til *****."

Så de fleste tror jeg vet hva slags mat dette er, i og med at vi har hatt et barn som har spist ketogent, for å se om det hadde effekt på epilepsien (h*n endte opp med å gå ned vekt, så de kutta det ut..undervektig fra før av liksom:rolleyes:).

Så jeg skal gjøre som dere sier, ta med min mat og ikke henge meg opp i hva folk kanskje sier...:p


#19

frifuggel sa for siden:

Jeg tror du vil slappe mye bedre av på jobb, om du er litt "nesevis" og spiser det du selv trenger. Snill-pike-syndromet står kjapt i veien for at vi synes det er ok å spise det som er bra for oss! Trenger jo ikke være en lengre utredning om lavkarboens fortreffeligheter, men enkelt og greitt at du er en av de som ser ut til ikke å tåle sukker.. Mange årsaker til intoleranser, og jeg, for eksempel, spiser ikke sukker (og stivelse..) fordi jeg blir sur og grinete, trøtt, ustabilt blodsukker, legger på meg, føler meg syk, får tørr og stram hud osv, osv.. Kall det "rensing av kroppen", gjerne noen som tar den. Folk rundt meg kan gjerne si hva de vil, men det er faktisk jeg som best kjenner kroppen min, og det krever jeg at de respekterer.. En pakke pasta skal ikke stå mellom deg og helsen din! Selv om den var kjøpt i beste mening.. Er vel bare å si at det har vist seg at det er flere ting du må være forsiktig med?!? Er vel såpass mye i media om sukkeravhengighet etc., slik at noen i alle fall, har fått det med seg. Greitt å kunne utnytte/benytte noen slike mediaoppslag, tenker jeg ;)


#20

Estrella sa for siden:

Ååå, nå føler jeg meg klar for å ta meg min mat på jobb:D Ikke så redd lenger for hva folk kommer til å si:p Nå må jeg bare sette meg ned og planlegge maten fremover. Skal jobbe så hinsides mye at jeg MÅ planlegge hver minste detalj, bare for å rekke absolutt alt:rolleyes:

Takk alle sammen, det hjalp veldig at dere skrev det dere skrev. Da kan jeg roe meg litt ned og ikke fokusere så veldig på hva de vil tro/si, men heller huske at det er kun meg selv det går ut over, hvis jeg spiser den maten..



#22

LineJM sa for siden:

Du er jo på jobb, ikke i besøk......

Så bra at du bestemmer deg for å spise som du vil. :)


#23

Tone-G sa for siden:

Når jeg må spise middag og andre måltider på jobb, fortelle rjeg bare at jeg har kuttet ned på karbene.. Enkel og grei forklaring :)

De fleste vet hva lavkarbo er nå, så du trenger ikke å forklare så mye..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.