< Tilbake til oversikten

Påskemat

#1

sportdama sa for siden:

Jeg skal lage en rett til påske (svensk tradisjon) som inneholder skinke, egg + hvitsaus. Dette er en rett son skal inn i ovnet og son hvitsausen binder sammen. Er det noen vet hva jeg kan bruke istedenfor melet i sausen?

Jeg deler gjerne oppskriften med dere om det blir lavkarbo. SPENNENDE.


#2

Charlott sa for siden:

Johannesbrødkjernemel vil jeg tro fungerer :)


#3

sportdama sa for siden:

hvor får man kjpt det? helsekost kanskje, har den samme konsistens som hvetemel?


#4

Iset sa for siden:

Du kan jo feks. bruke en eske skinkeost (sånn smelteost) og koke opp med litt fløte? Jeg har laget hvit saus slik mange ganger. Ikke ha salt i, osten er salt. Jeg har brukt forskjellige varianter, feks. sjampinjongost til kjøttboller, rekeost til fiskeretter osv.


#5

Orkide sa for siden:

Dette er samme måten som jeg lager hvitsaus på.

Skal det være en rein hvitsaus bruker jeg 1 putt fløte som jeg kokeropp, og så har jeg i 1 gourmet naturell ost fra tine.


#6

Benzo sa for siden:

Fløte og eggeplommer blir nydelig hvit saus.


#7

Charlott sa for siden:

JBKM er et fortykningsmiddel som man bruker mye mindre av enn hvetemel. Det kjøpes på helsekost i små glass.


#8

sportdama sa for siden:

Takk for alle gode inspill. Oppskriften kommer en av de nermestedagene. Tradisjonsrett på påskeaften.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.