Leste her inne at man ikke bør spise mer enn, var det 110 gram(?) ost daglig på ketolyse/atkins første to uker. Hva kommer det av at man ikke kan spise mer, ja, være forsiktig rett og slett? Kanskje lurest å holde seg helt unna da?
Etter at jeg stilte spørsmålet kom jeg på at jeg leste et sted her inne at ost inneholder karbohydrater, og at det kunne være grunnen. Men den osten jeg spiser inneholder bare spor av det. (gulost med 10 % fett).
Så de som ikke går ned i vekt ved inntak av ost tåler det ikke, mener du? Da skal man vel vite det ganske raskt? Noen er kanskje intolerante også, forresten? Hva er symptomene på at man ikke går ned i vekt med ost annet enn at man ikke går ned i vekt da? Løs mage eller noe slikt?
Jeg har kuttet ut ost men hadde ingen symptomer som løs mage. Vekten min hadde stått stille i 5 uker og da måtte jeg bare begynne å tenke om jeg hadde spist annerledes enn jeg gjorde til å begynne med. Kom raskt frem til at jeg hadde spist mye ost. Den ble derfor kuttet ut og vekta går sakte men sikkert ned. :)
Melkeproteiner er jo "mindre stabile" enn proteiner fra kjøtt, og kan vel omdannes til glukose? (Gjelder vel egentlig alle proteiner som er "for mye", men at melkeproteiner skjer dette raskere med, kanskje?) Mener å ha lest noe om det, men aner ikke om jeg er på ville veier mht hva jeg rent faktisk har forstått av dette.. Sånn at hvis man er flink å beregne proteininntaket, og det er man jo gjerne i en innledende fase av enhver kostomlegging, så vil melkeproteiner kommer i tillegg, og da kan det bli for mye? Hjalp vel ikke så mye, dette, men mye mulig det kommer innspill som er mer vettuge, når folk våkner mer i det ganske land :o
Niller nå, jeg da, men det er ikke fordi jeg mistenker meieriprodukter stanser vektnedgang, det er fordi magen min ikke tålte at jeg var uten meieriprodukter i nesten en måned, for så å gå tilbake til de mengdene jeg brukte før jeg reiste. Kun kjøtt, fisk og grønt for meg en stund nå, får se om magen roer seg på det.
Har også vært borti flere steder at melkeproteiner lett kan omdannes til karbo i kroppen. I tillegg er det noen teorier som går på at i ferskost er det rester av stoffer i melka som fordrer vekst, den er jo opprinnelig mat for kalver som skal vokse og bli store. Virker rimelig, men dette har jeg ikke sjekket i vitenskapelige kilder. Har noen sett forskning på dette?
Kua produserer jo naturlig veksthormoner, så det er vel ikke å komme unna at små menger vil ende opp i melka. Men jeg tviler på at den lille mengden har noen effekt på oss. Det er vel heller i land utenfor norden og EU, hvor store mengder kunstige veksthormoner blir sprøytet inn i dyrene så de skal vokse raskere, produsere mer melk, osv. at dette blir et problem. Så at melk kan hindre vekttap kommer nok av andre grunner :)
Har selv stått bom stille i 2 måneder nå etter å ha gått ned 10 kg relativt greit. Har sett det hele ann om det bare var et forbigående platå. Hvis det ikke løsner til over påske skal jeg forsøke å eliminere noen produkter.
Er i Ketose og dette blir nok min livsstil. Når det gjelder ost og meieriprodukter har jeg noen spm til dere som har lykkes med å kutte ut dette:
1: kutter dere bare ut ost eller også rømme, fløte osv?
2: har dere tålt å innføre meieriprodukter igjen i vektstabiliering?
Meieriprodukter gir en stor utsondring av insulin (til tross for lav GI) dette trolig på grunn av at de inneholder en stor andel glukogene aminosyrer (disse som kan omdannes til karb...som nevnt tidligere).
Matglad:spørsmålene du har kan du kanskje lage eget innlegg av?
Interessant at det kan være at melkeprotein raskere omdannes til glukose. Skal google det og se om det er flere som påstår det.
Noen andre som vet dette? Jeg har hørt at protein fra kjøtt er fullverdig protein sammen med fisk, i motsetning til melke-og soyaprotein f.eks. Kan ha noe med det å gjøre kanskje?
Kanskje grunnen til at det sies at man skal være forsiktig med ost er at man ikke bør overstige 110 gram, og grunnen til det er at da blir det for meget proteininntak enn det som godt er, og som da fører til omdanning til glukose og man er ute av ketosen?
Og at de som må holde seg unna er de som rett og slett ikke tåler det? Laktoseintoleranse hetter det vel?
Om det er så enkelt og skjematisk ryddig blir jeg glad?
Laktoseintoleranse er når man ikke tåler melkesukkeret (laktose), ofte fordi man mangler laktase (enzym i tarmen som bryter ned melkesukker). Har man derimot melkeproteinintoleranse reagerer man naturlig nok på ett eller flere av proteinene i melken (kasein, laktalbumin, laktoglobulin...):)
Myseprotein løser seg lett og absorberes raskt. Dette kan virke som en bra ting, men når myse protein absorberes så raskt, resulterer det i en rask økning i insulin nivået og gjør også at mye av aminosyrene forbrukes som energi – ikke til muskelvekst.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.