8 ss rått smeltet kakaosmør
3 ss rå kokosolje
4 ts. Sukrinmelis (smak deg frem)
2 dl usaltede Macadamianøtter (fås kjøpt i innvandrer b.)
1/4-1/2 ts rått vaniljepulver
litt salt
(I orginalen står det cashewnøtter, men på grunn av lavere kh foretrekker jeg Macadamianøtter )
Fremgangsmåte
Smelt rått kakaosmør og kokosfett i vannbad. Hell det i en blender. Mos dette sammen med Macadamianøtter. Tilsett sukrinmelis, salt og litt rå vanilje. Sett det i kjøleskapet, eller hvis du har dårlig tid, en halv time i frysa, så er det ferdig. Fantastiskgod og sunn sjokolade.
Alt man trenger til lavkarbo-sjokolade får man tak i på Økosjokolade. Men vaniljepulver kan du lage selv ved å ta vaniljestenger og kjøre i kjøkkenmaskin. Hvis du kjører vaniljestenger og sukrin sammen, så får du vaniljesukker. ;) Sukrin kjørt i kjøkkenmaskin blir sukrinmelis, men man kan kjøpe ferdigmalt sukrinmelis i helsekost og sånt også.
Ok spm ang bestilling:
Man må betale toll over 200 kr's kjøp. Hvordan gjør du/dere dette da? Kan man be dem å skrive det som "gift" eller kan man bestille i to omganger? Koster det ekstra å betale i flere omganger? Hvor mye fortolling får dere?
Blir pakken levert på postkontoret og jeg får lapp i posten, eller kommer de på døra? DHL best?
Ok spm ang bestilling:
Man må betale toll over 200 kr's kjøp. Hvordan gjør du/dere dette da? Kan man be dem å skrive det som "gift" eller kan man bestille i to omganger? Koster det ekstra å betale i flere omganger? Hvor mye fortolling får dere?
Blir pakken levert på postkontoret og jeg får lapp i posten, eller kommer de på døra? DHL best?
og en ting til. får man importert stevia i norge? det er jo ulovlig å selge her.. blir pakken sendt i retur???
og en ting til. får man importert stevia i norge? det er jo ulovlig å selge her.. blir pakken sendt i retur???
Det er ikke ulovlig å selge Stevia i Norge, det er bare ikke lov å selge som næringsmiddel til mennesker derfor er det ikke mange her i landet som gidder å importere det, men det finnes mange nettsider hvor man kan få tak i det helt lovlig.
Det er veldig forskjell på kvaliteten på Stevia, for mye av den har stor andel bitterstoffer og er ikke så god. Min favoritt så langt finner du på
Jeg var inne på Økosjokolade og kikka litt på produktene. Bruker du kakaomasse eller kakaopulver når du lager sjokkis?? Kakaomasse har jo myyyye karber da :eek:
Lurer egentlig på hvorfor kakaomasse (33,4g kh) har så mye mer kh enn kakaopulver (19,5 g kh). Kakaopulver skal jo være kakomasse der fettet er pressa ut?? Og kakaosmør skal jo ikke ha karber, så hvor blir det av de resterende 13,9 g kh fordamper de eller??:D
Ja, jeg så det der og har prøvd å finne litt mer utfyllende, men har ikke funnet enda. Kan ikke tro at det er 33,4g kh i kakaomasse, eller 19,5g kh i kakaopulver... Det må jo være en del fiber!
Da kjøper du den til 25 gram ikke sant? for den andre blir for dyr i forhold til tollen. Kan man kjøpe de i vanlige butikker i sverige?
Hva bruker du den grønne til?
Hva med den som er på iherb.com. vet ikke helt hvilken jeg trenger for baking/sjokolade men gjetter det er den som heter: stevia spoonable 424 g til 16 dollar. den er i allefall billigere.. men er den bitter og dårlig?
ÅH!så ny jeg er på alt dette! vannnnnskelig !!!
:)
Jeg kjøper den på 25 gram ja - det holder leeeeeeeenge, Du trenger en knapt synlig mengde i en stooooor kopp med te. Et kryddermål med den hvite Steviaen er så mye at det kan søte en diger kake alene, så selv om det høres dyrt ut varer det så lenge at det jevner seg ut.
Den grønne stevian er jo bare de tørkede bladene som er malt opp, men jeg bruker det oppi teposen sammen med teblader både for det søter, men stevia skal jo ha positiv effekt på bl.a. insulinresistens. Den er ikke så ekstremt søt så det er lettere å dosere i teen synes jeg.
Når det gjelder den andre Steviaen du nevner så har jeg ikke prøvd den, men min erfaring at produkter på amerikanske nettsider er billigere men frakta er skyhøy så vinninga går opp i spinninga. Som oftest får du også det du betaler for, dess billigere dess mindre rent og prosessert er det. Jeg vet også at mye av den Steviaen som er på markedet i USA er utvunnet på samme måte som den Coca Cola og Pepsi nå bruker. Det involverer en prosess med både mye varme, ammoniakk og klor og da kan man jo begynne å lure på hvor sunt det er egentlig.
Dersom du ikke har brukt Stevia før anbefaler jeg deg å kjøpe den fra Sverige slik at du får prøvd det ut - den er iallefall så rein som mulig. Dersom du liker Stevia kan du jo prøve ut andre, men les alltid nøye og finn ut hvor reint produktet egentlig er for det er mye utblanda greier å finne. Som sagt pris henger sammen med kvalitet her.
Var innom å sjekka produktene på Iherb.com, virker ikke så veldig rene i og med at de anbefaler alt i fra 1gram og oppover som porsjonsstørrelse. hadde jeg hatt 1 gram av den Steviane jeg har i noe, hadde det blitt uspiselig.
Den du nevner "stevia spoonable" er utblandet med Erythritol eller Sukrin som det heter på norsk, og det er grunnen til at den er så billig. Les nøye under product information så finner du ut hvor rent det er. Du trenger bare en type stevia enten det er til baking, sjokkis eller te/kaffe. produktene på Iherb er nok blandet ut for å tilsvare sukker i "styrke" for mange forstår ikke hvor enormt søtt stevia er og bruker det likt sukker. Man trenger bare et lite korn for å søte f.eks te.
Jeg har hatt min Steviaboks på 25g siden påske. Bruker neste hver dag og det viser knapt nok i boksen - så det er ikke dyrt. :D
Lykke til, du må nesten bare prøve deg frem og lese litt om hvert enkelt produkt
Siden frakten kun er 4 usd på iherb, passer jeg på å bestille under 200 kroner (maks 1,36 kilo). I og med at Iherb er så automatisert kan de ikke gjøre noen tilpasninger, så "gift" vil ikke funke. Jeg har aldri bestilt over 200 kroner, så jeg har ikke endt opp med å betale toll og moms. Men fra 200-1000 så tror jeg avgiften er cirka 100 kroner + 25% moms.. og det blir jo litt.
Jeg velger alltid den rimeligste frakten, 4 usd, og da får man hentelapp på posten.
Her er svaret jeg fikk fra Økosjokolade nå nettopp:
Dette forklarer jo en del og er vel som jeg hadde mistanke om for kh forsvinner jo ikke sånn helt uten videre i den prosessen for å lage kakaopulver. Tror jeg tar sjansen på å regne samme karbeinnhold som for kakopulver - blir ikke så ille da gitt :D
Var det jeg tenkte, ja. :snill: Flott at du tok initiativet og spurte dem!
Når vi kjøper sukkerfri mørk sjokolade, så har den jo nesten ingen karbohydrater. Sukkerfritt sin mørke har 48,5g sukkeralkholer og 0,5g sukker, tror jeg det var. Så hvordan de skulle klare å få til det med 33,4g kh per 100g kakaomasse er ett mysterium. :geip:
10,8 var noe annet enn 33, men jeg ville trodd at det var enda lavere... Jeg lurer fortsatt på hvordan sukkerfritt i så fall får sin mørke sjokolade ned i 0,5 g karbohydrater... :confused: Kanskje det er feilmerking?
Trenger ikke å være for det skjer jo saker og ting når man begynner å blande ting sammen, så det kan være noe de tilsetter som gjør at netkarber synker. Send en mail til de vel, det verste som skjer er at du ikke får svar :D
Jeg er lige nød til at spørge.... Hvordan er det nu med kulhydrater og fibre... er det trukket fra eller skal jeg gøre det ud fra de tal der er oplyst?????? :confused: I DK har vi nemlig ikke for vane at skrive fibre på varens beskrivelse men jeg mener at have læst at det næsten altid er tilfældet hos jer. Kan nogen hjælpe mig?:)
Nå skal jeg bestille det jeg trenger for å lage sjokolade. Må det være kokosolje i ? Jeg liker ikke kokos :o Eller er det sånn at man ikke merker smaken av den
Nå har jeg dette på listen min : Kakosmør. kakao masse. nøtter.vaniljepulver.
noe annet kakao produkter som er lurt å bestille, som jeg bør ha
Du trenger ikke kokosolje, TrineG, men du må ha en god andel fett i sjokoladen. Hvit sjokolade er laga av kakaosmør, og dermed trenger du i grunnen ikke erstatte det med annet fett med mindre du vil dempe sjokoladesmaken.
Til mørk sjokolade har jeg kommet til at 1/3 kakaosmør og 2/3 kakaomasse er ei passe blanding. Neste gang skal jeg forresten bruke Cocosa også. Jeg bruker extra virgin Cocosa, og den gir et hint av kokossmak, men ikke mye. (Generelt synes jeg all kokos til matlaging smaker veldig mye mindre kokos enn vanlig kokosmasse.)
Jeg har brukt sukrin og splenda til søtning, etter ei stevia-ulykke første gang. For mye stevia ga en vanvittig bittersmak som ikke lot seg rette opp på noen måte. Sukrinet knaser litt, omtrent som krokanrull, men den kalde følelsen er ikke der i sjokolade.
Jeg bruker disse hjerteformene i silikon, kjøpt på helsekosten her jeg bor.
De koster noen kroner, men jan jo brukes mange ganger. De gir 15 tigrams biter. Muffinsformer av silikon kan kanskje også brukes? Er litt usikker på papir/metallformer, men kanskje er det andre som vet?
Du kan naturligvis også la sjokoladen stivne til plater som du brekker opp i passe biter.
Kokosolje gjør at sjokoladen blir mykere, selv syns jeg ikke at sjokoladen smaker kokos, men jeg bruker ikke mye kokosolje, bare så den skal bli litt mykere
kanskje jeg bare skal kjøpe det også. Jeg vil jo ha alt jeg trenger:D nå skal jeg lete etter former på ebay. så om noen uker har jeg sikkert alt jeg trenger, hehe. Bruker dere å kjøpe kakaosmør osv på iHerb eller helsekosten ?
Oooh, jeg maser fælt nå ! Så tusen takk for hjelpen alle sammen,som kommer med gode tips :)
jeg bruker å kjøpe på iherb, men nå er de utsolgt for den jeg bruker, go orka ikke venta lenger, så i dag kjøpte jeg på helsekosten. du kan også kjøpe på super-nature.no
Nå tenkte jeg bare å bestille alt jeg trenger på økosjokolade, for å få det jeg trenger for å komme i gang, så får jeg bestille litt her og der senere :). dette har jeg på listen min nå :
kakaosmør
kakaomasse
yaconsirup ( er det kjekt å ha ? )
vaniljepulver
kokosolje
Noe jeg har glemt nå ? som jeg bør ha. sukrin og sukrinmelis har jeg.
Jeg bruker yaconsirup selv, og syns det er veldig godt, men den er ikke lavkarbo, så det kommer ann på hvor lavt du ligger på karbene, me ner ikke mye man bruker om gangen. Ser ut som du har fått med deg det viktigste. Selv bruker jeg også litt nøtter oppi, men det kan man jo helt fint kjøpe i butikker, om man vil tilsette det oppi. bare spør om du vil ha oppskrifter på sjokolader.
Da er varene mine på vei :D Så til neste helg skal jeg prøve å lage sjokolade for aller første gang. Så har dere noen enkle gode nybegynner oppskrifter å dele hadde det vært Supert !!
Jeg har laget disse flere ganger og de blir langt fra de hvite sjokoladene jeg har kjøpt. Gode, men som sagt ikke som de kjøpte. Kanskje hvis man hadde brukt melkepulver... Men det har mye karbohydrater...
et spørsmål til.. i oppskriften står det kakaosmør... hva med Delfiafett? Er det en mulighet å erstatte med?? Det er kokosfett og er 0 kbh... hvis ikke løper jeg ut i dag og kjøper det kakaosmøret dere har brukt..
Jeg tror du mener kokosolje nå og ikke kakaosmør. Delfiafett er også kokosolje, men en varmpresset en hvor alt det sunne har blitt ødelagt. Kroppen ser ikke at fettsyrene er ødelagt og bruker fortsatt fettet til cellemembraner og slikt. Å bruke delfiafett (og andre varmpressede oljer) blir som bygge hus med ødelagte murstein. Ikke særlig lurt hvis man har tenkt at huset (kroppen) skal være sunt.
Det finnes kaldpresset kokosolje som er myyye sunnere enn delfiafett. Delfiafett er som margarin og kaldpresset kokosolje som meierismør. Cocosa er et merke av kaldpresset kokosolje som selges på de fleste helsekostforretninger og på noen velassorterte dagligvareforretninger. Eventuelt på nettet også. :snill:
Hahahaha.. Jeg må lære meg å se litt mer nøye på det jeg kjøper... ser jo det nå at delfiafett er kokosolje.. men har kjøpt kokosolje på helsekosten (sånn skikkelig vare), så da bærer det vel tilbake på helsekosten i morgen for å se om de har kakaosmør... (krysser fingrene)
Jeg har ikke sett kakaosmør på helsekost, men du kan jo være heldig. Kakaosmør får du kjøpt på nettet i alle fall. Fra Norsk nettbutikk eller fra utlandet. Den siste virker litt skremmende fordi det er pakket som at det er ment som hudkrem, men den er "food grade" altså spiselig. Vet ikke om det er noe kvalitetsmessig forskjell på dem. Jeg syntes de luktet likt og smakte likt. Men den fra iherb koster under halvparten av det den fra økosjokolade koster.
Faar man kjopt kokosfett og kakaosmor I sverige? Evt hvor?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.