< Tilbake til oversikten

Gulrot, er det fy?

#1

Jannicke sa for siden:

Vel, jeg er SÆR når det kommer til grønnsaker.
Det er ikke mye jeg liker.
Så her i huset lages 2 salater hver dag....en til gunbben og en til meg.
Han vil ha paprika og agurk i sin.

Men jeg liker stort sett bare kinakål.....og det blir ensformig og fargeløst og sikkertt innholdsløst hva næring angår.

Men nå jeg lager denne, MED gulerot, da er det vel så lite gulrot at det skal ikke gjøre noe?

Den salaten jeg faktisk hadde på talerkenen:
10 gr gulerot i terninger
12 gr rødkål i små små biter
30 gr kinakål
10 gr crispsalat
10 gr rå blomkål
Men er dette så ille da?


#2

Mona_K sa for siden:

Det er flere karber i en kokt gulrot en i en rå. om det er fy kommer vel an på hvor magen karber du spiser i løpet av en dag.. emn ville ikke trod at 10g rå gulerot kan være så gale nei=) denne linken kan komme godt med;o)) www.matoppskrift.no/sider/karbo.asp?ID=G


#3

luringen sa for siden:

det er bare å ta det med i regnskapet det, så går det helt fint:)


#4

Jannicke sa for siden:

Åååh, tusen takk for super link-

Men de tallene der, skal alle de lagges sammen?
Altså feks seigmenn, for å vite hvor mye galt det er, skal da da legges sammen karber, mono, diasakkarier, stivelse, og tilatt sukker osv..... Eller er det bare karbene.....

Ikke det at jeg skal spise seigmen altså........


#5

Kitt sa for siden:

Tallene forteller hva karbene består av! De skal ikke legges sammen, nei!:eek:


#6

Mona_K sa for siden:

Som kitt sier =)


#7

Alkazelters sa for siden:

Det er vel først og fremst den glykemiske indexen som blir høyere når gulroten er kokt. Hva angår 10 gram gulrot, så inneholder det fra 0,5-1 gram karbohydrat, og for en så liten mengde karbohydrat er den glykemiske indexen uviktig. Dette fordi ett gram karbohydrat så og si ikke gir noen glykemisk belastning.


#8

Mona_K sa for siden:

Aha =) takk lærte jeg noe jeg også =)


#9

Jannicke sa for siden:

Javellja..... ja da kan je vel nyyte mine 10 gram med gullerot erninger i min salat da :)
Med veldig god samvittighet.
:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.