< Tilbake til oversikten

Fordommer og tvil....

#1

blomkarse sa for siden:

Jeg kjenner at jeg blir litt frustrert av dette med lavkarbo og fett... Jeg SER jo at det virker, men allikevel synes jeg det er rart.. Rart at jeg skal bli tynn av fett og proteiner? Det er jo på grunn av fett jeg har lagt på meg har jeg blitt fortalt!!

Kjenner at jeg ikke klarer å slippe fettet løs. Har tidligere gått på Grete Roede mange ganger uten å gå ned så mye som ett gram fordi jeg ikke klarte å leve med kaloritellingen, sjeldent har jeg hatt så dårlig samvittighet og marerittlignende drømmer som når jeg har gått på Grete Roede kurs.. Og dama forfølger meg ennå..

Slipper jeg en fløteskvett i omeletten så får jeg SÅ dårlig samvittighet, enda jeg VET at dette er riktig i forhold til den linja jeg nå har valgt.. For ikke å snakke om annet fett..

Det skal en omstilling til i hodene våre å slippe de gamle mytene om fet mat og overvekt. Det skal kunnskap til å forstå at det ikke handler om fett men om hormoner og kjemi. Ihvertfall er det slik for meg, jeg har virkelig måttet lese meg opp for å tørre å slippe dette løs, tørre å spise når jeg er sulten.

I går hadde jeg vært ute og trent i nesten 4 timer og var naturligvis skrubbsulten etter endt økt. For første gang klarte jeg da å gå inn på nærmeste Meny butikk - kjøpe 2 fete kylling lår og sluke de med velbehag uten dårlig samvittighet!! Det var stort, men det handler om at jeg begynner å bli overbevist om at det faktisk stemmer det jeg leser og at det virker for meg også..

Det er ikke fettet jeg blir feit av det er karbohydrater!! Og det har vært forløsende å finne ut at det faktisk virker og selv om jeg ikke har sluppet meg helt løs så er jeg på god vei.. Har gått ned ca 10 kg så langt og har ca 10 igjen og nå ser jeg at dette er ett oppnåelig mål for meg og gleder meg stort til å la den siste tvilen forsvinne :-)


#2

Vettel sa for siden:

Haha, sånn er det med meg også. Derfor greit å starte med South Beach, for så avansere videre mot enda mindre kh og mer fett, hehe! Måtte en liten tilvenning til ja. :)
Nå er jeg mer eller mindre i ketose, uten at det egentlig var meningen. Men merket bare at jo mer restriktiv jeg ble mot kh, jo bedre følte jeg meg.


#3

blomkarse sa for siden:

Det var godt å høre at jeg ikke er alene med disse stundene av tvil.. Det har overhodet ikke vært noe problem å kutte ut pasta, ris og poteter, men derfra til slenge masse fett i maten, ja den har sittet langt inne... Men som sagt det begynner å løsne nå. Har nettopp kjøpt boken til dr. Sofie Hexeberg og synes at hun er god på å forklare mekanismene bak og hvorfor det virker :-)


#4

Vettel sa for siden:

Jeg tok det litt gradvis jeg. Først nå bruker jeg fløte i maten uten problemer, bruker det i sauser istede for sukker. For eksempel i tomatbaserte sauser. :)
Men pøser ikke på med fett heller, bruker det der det føles naturlig rett og slett. Altså litt mer olje enn før når jeg steker maten, har jeg lyst på smør på oopsiene så bruker jeg det. Siden jeg ikke spiser brød, ris, pasta, så kommer det automatisk mer fett i kostholdet, siden jeg nå spiser MYE saus + litt grønnsaker, hehe! Og dessuten spiser pålegg uten brød. ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.