< Tilbake til oversikten

Pizzabunn

#1

Musti sa for siden:

Pizzabunn

Totalt karbohydratinnhold: 4 g

2 store egg

1 ss olje

1 dl vann

1 ts oregano

½ ts salt

2 dl soyaprotein

1 ts bakepulver

Visp egg, olje, vann, oregano og salt til en jevn røre. Rør inn soyaprotein. Tilsett bakepulver helt til slutt. Røren skal være lett smørbar, men ikke flytende. Er den for seig tilsett litt vann. Er den for tynn, tilsett mer soyaprotein. Fordel røren jevnt på bakepapir som du legger i en langpanne. Stek pizzabunnen midt i ovnen ved 220 grader i ca. 7 min. bunnen skal være halvstekt, slik at den kan ”bære” pizzafyllet. Kan dypfryses.

Variasjon

Del deigen litt tykkere med litt ekstra soyaprotein. From ca. 2 cm. tykke burgerboller

Stek bollene ca. 10 min. midt i ovnen.


#2

mofe sa for siden:

Smakt denne, Musti?

God?


#3

sommerfugl sa for siden:

hei! du, er det 4g karboser pr 100g bunn eller i hele bunnen? syns det hørtes så lite ut :confused:


#4

Musti sa for siden:

Nei, jeg har ikke smakt denne enda Mofe ... skal på helsekosten og kjøpe soyaprotein nå i dag. Og oppskriften er tatt fra boka "Slank med ketolysekuren" og det står 4 kh for hele bunnen. Det er jo bare eggene og soyaproteinene som omtrent inneholder kh. Så for meg så ser 4 kh helt riktig ut.
[color=darkgreen][/color]


#5

mofe sa for siden:

Si fra hvordan den smaker om du lager den, da :) Jeg elsker pizza, nemlig for tenk :rolleyes:


#6

elian sa for siden:

[center]Ja, dette hørtes spennende ut, Musti!!! Pizza er digg!!!!!! [/center]

[center][/center]

[center] [/center]
[center] [/center]
[center]Men HVA er soyapritein? Det er ikke det samme som soyaMEL eller?? [/center]


#7

Musti sa for siden:

:nei: :hylgrine: Jeg fikk ikke tak i soyaprotein ..... kunne få kjøpt m/smak av alt mulig men .. ikke bare rent soyaprotein ... derfor blir det ikke bakt hverken brød eller pizza her i helgen :( Mulig jeg må til Sverige ... kanskje Ryli vet noe om det her .... eller Aveline kanskje?
Kommer i alle fall med tilbakemelding så fort jeg har prøvd!

Du kan sikkert bruke soyamel også Elian .. men da blir jo ikke kh-antallet det sammen. Vil bli kanske mye høyere .. men det går ann :) (Se på brødoppskriften jeg la ut)


#8

Iset sa for siden:

....Og jeg som trodde soyamel og soyaprotein var det samme....??


#9

Musti sa for siden:

Forstod at det ikke var det samme jeg Iset, men kanskje du kunne undersøke litt på jobben din?

I "Ketolyseboka" står det:
[color=blue][/color]
Du kan kjøpe rent soyaprotein i helsekostbutikk. Det er viktig at du får rent soyaprotein som inneholder 0-3 gram karbohydrater per 100 gram. Soyamel er betydelig billigere, men inneholder ca 20 gram karbohydrater per 100 gram.
Selv bruker jeg ikke soyamel, da jeg synes det har en ubehagelig smak sammenlignet med soyaprotein, som har en nøytral smak.


#10

snoopygirl sa for siden:

[url="javascript:add_smilie("][/url]har ikke smakt den pizza bunnen sjøl,men ei venninde av meg har prøvd den.og hu syns den smakte heeeeelt pyton...men alle har jo hver sin smak da:)


#11

Iset sa for siden:

Oj jeg liker heller ikke soyamel pga den ekle smaken, så dette virket jo veldig interessant!! Jeg har ikke sett at noen av leverandørene våre har det, men jeg skal absolutt sjekke det opp!! Hvis vi får tak i det, betyr det at ALLE Life-butikkene får tak i det, og det er jo Norges største helsekostkjede så det er jo positivt. :D

Skal sjekke neste uke!!


#12

Silvandar sa for siden:

Blir vel spennende når Atkins bakemiks kommer på markedet.. Jeg lever og drømmer om at det vil gjøre deler av tilværelsen enklere :)


#13

Karin sa for siden:

Jeg har en boks Atkins bakemix, kjøpt i England i sommer, som jeg ikke har åpnet ennå. Tar med takk imot tips for hvordan den kan brukes, og meninger om smak og sånn.

Har prøvd soyamel til en del saker - syns ikke det smaker godt, og så syns jeg at jeg tygger sandkorn! Men det er nå det jeg har i huset, da. Har brukt ca 4 ss av en pakke. Æsj.

Jeg er åpen for å prøve soyaprotein i stedet. Vil gjerne ha råd her.


#14

Nille sa for siden:

Har to bokser med Atkins Mix stående. De har IKKE gjort livet mitt enklere :p

Kanskje jeg skulle prøve dem snart ...:o


#15

Skorpia sa for siden:

Takk for oppskriften.
Jeg skal prøve den bare jeg får tilsendt soyaproteinet :-)
Her jeg bor får vi heller ikke kjøpt rent soyaprotein så jeg bestilte en boks på nettet nå nettopp.
Fant det på Norkost.no. Vege fuel heter det og koster 229 kroner for en boks (535gr)+evt.postoppkrav. Sikkert billigere hvis du betaler med VISA men jeg sjekka det ikke opp.

Finnes visst bokser på 400 gram som er noe billigere 198kr.???
Noen som har bedre og billigere alternativer?
Nå ja rent protein er dyrt uansett.


#16

mofe sa for siden:

Er "snart" snart? Plis da, snart! :rolleyes: Og hvis atte om den er såååååå god at du holder på å dåne.. si fra da :cool:

Kommer denne mixen til Norge i nærmeste fremtid? Eller er den her, eller må jeg bestille fra Junaiten?


#17

Musti sa for siden:

Pssstttt!!
Mofe ... i morgen skal jeg prøve å lage pizzabunn :D


#18

Daizy sa for siden:

Jeg prøvde meg med Atkins bakemix til pizzabunn idag, og resultatet ble "greit"... På boksen sto det at det skulle brukes som vanlig mel, så jeg gjorde som jeg pleier (pleide) når jeg lager pizzabunn : atkins bake mix, bakepulver (var usikker på gjær), salt, olivenolje og lunkent vann. Deigen ble veldig seig, men bedre når den var stekt. Problemet var å få den kjevlet ut!
Smaken var helt ok! Bedre med atkins-bunn pizza enn igen pizza!
Noen forslag til hvordan jeg kan gjøre bunnen bedre???
(Jeg tror jeg vil ha i litt krydder neste gang, feks hvitløk... for å overdøve den litt annerledese smaken ;) )


#19

mofe sa for siden:

guud løkk!


#20

Skorpia sa for siden:

Jeg har nå prøvd pizzabunnen til Musti,fikk soyaproteinene på onsdag og bestillte på mandag. Det var jammen kjapt levert

Lagde den to ganger for første gangen ble bunnen for tykk og da merker en litt for lett at det ikke er hvetemel en blander med.

Andre gangen lagde jeg syltynn bånn og da ble det helt utmerket.

For min del liker jeg masse fyll og lite bånn så dwt blw midt i blinken.

PS: oppskriften til musti er nok beregnet på 2 porsjoner så det kan være en ide å dele den opp å fryse ned den ene parten.

Ellers så er det vel bare meg som ikke klarer mer da:-)


#21

Musti sa for siden:

Så bra da Skorpia!:)
Tenkte jeg skulle lage pizza til lunch eller noe sånt i dag jeg.
Har du prøvd å lage brødet også?
Det gjorde jeg i går .. og er litt spent på hva andre synes om det?

Synes du det virka som om deigen tykna litt "svelte" når den stod noen minutter? Vi får prøve oss fram og dele ideene vi får med hverandre vi to da!;)

#22

friflex sa for siden:

Åhh:p

Hadde vært skikkelig digg med en pizza i ny og ne uten at en skulle måtte hive innpå flere titalls karboser bare fra bunnen!

Spørs om jeg må gi meg selv et spark bak og prøve og kokkelere sammen en bunn fra denne oppskriften her!

Hvordan smaker den da? Er det slik at en nesten ikke tenker over at det er en annen bunn en vanlig, eller blir det sær smak?:confused:


#23

mofe sa for siden:

Hvor mange kh og sånn er det i den? Og hen får man kjøpt? Eller har jeg spurt om dette før og kanskje fått svar..? :o

hilsen sløvemof


#24

Musti sa for siden:

:ja:

#25

Tusta sa for siden:

Jeg har lagd den pizzabunnen..... Den smakte IKKE min gane... Pyton rett og slett...:eek: men det kan jo være at andre liker den da:)


#26

Iset sa for siden:

Har testet den jeg og nå. Syns den var ganske grei om man laget den TYYYYNN og hadde på masse fyll. Smakte ikke så verst altså. Men tykk bunn er nok vemmelig, kan jeg tro! Ble kvalm på slutten, spiste for mye. Så dette er ikke akkurat en pizza man spiser seg stappmett på. Men det er jo bare positivt da. :D


#27

Summer sa for siden:

Vi må vel tenke litt annerledes, og spise to stykker i stedet for halve brettet i slengen...;)

Men dere som synes det var pyton: Dere bakte med soyalmel da? For soyaprotein smaker jo ikkenoe....:confused: Jeg lager vafler med bare soyaprotein og egg, og de blir jo bare så nydelige! :ja:


#28

komatøs sa for siden:

Her er oppskriften til en super pizzabunn jeg fant på bloggen til Lena Beatrice

Den er ikke Lena sin, og den var litt bortgjemt. Tenkte derfor at det var greit å gi direkte link her:rolleyes: Jeg har laget bunnen 3 ganger og kan absolutt gå god for denne. Den er jo også laget av ingr de fleste har for hånden, og den er sprø og god og veldig lett å lage! Hele pizza`en blir mektig, og bunnen må eller bør, jevnes i tynt lag på en langpanne (den hever litt i ovnen og blir tykkere enn man tror). Det er en stor pizza, og for meg som er singel blir det god middag i 3 dager som kan varmes opp:o

Link: lenabeatrice.net/lavkarbomat/lavkarbo-pizza/christina-deler-oppskrift-pa-lavkarbo-pizzabunn/


#29

mona80 sa for siden:

den må prøves ja :-)


#30

mona80 sa for siden:

Hva slags oppskrift bruke du når du lage vafler?


#31

Yonah sa for siden:

Dersom du søker her inne finner du mange oppskrifter på vafler.


#32

mona80 sa for siden:

steike du pizzabunnen i 7 min og fryser den? Uten fyll på?


#33

Yonah sa for siden:

Hvilken oppskrift er det du kommenterer? Den i hovedinnlegget eller den som ble funnet på bloggen til Lena Beatrice? Den sistnevnte skal vel stekes i 20 minutter før fyllet has på.

For hovedinnlegget er 7 år gammelt, og jeg tror faktisk ikke hovedinnlegger er her mere.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.