Visp egg, olje, vann, oregano og salt til en jevn røre. Rør inn soyaprotein. Tilsett bakepulver helt til slutt. Røren skal være lett smørbar, men ikke flytende. Er den for seig tilsett litt vann. Er den for tynn, tilsett mer soyaprotein. Fordel røren jevnt på bakepapir som du legger i en langpanne. Stek pizzabunnen midt i ovnen ved 220 grader i ca. 7 min. bunnen skal være halvstekt, slik at den kan ”bære” pizzafyllet. Kan dypfryses.
Variasjon
Del deigen litt tykkere med litt ekstra soyaprotein. From ca. 2 cm. tykke burgerboller
Nei, jeg har ikke smakt denne enda Mofe ... skal på helsekosten og kjøpe soyaprotein nå i dag. Og oppskriften er tatt fra boka "Slank med ketolysekuren" og det står 4 kh for hele bunnen. Det er jo bare eggene og soyaproteinene som omtrent inneholder kh. Så for meg så ser 4 kh helt riktig ut.
[color=darkgreen][/color]
:nei: :hylgrine: Jeg fikk ikke tak i soyaprotein ..... kunne få kjøpt m/smak av alt mulig men .. ikke bare rent soyaprotein ... derfor blir det ikke bakt hverken brød eller pizza her i helgen :( Mulig jeg må til Sverige ... kanskje Ryli vet noe om det her .... eller Aveline kanskje?
Kommer i alle fall med tilbakemelding så fort jeg har prøvd!
Du kan sikkert bruke soyamel også Elian .. men da blir jo ikke kh-antallet det sammen. Vil bli kanske mye høyere .. men det går ann :) (Se på brødoppskriften jeg la ut)
Forstod at det ikke var det samme jeg Iset, men kanskje du kunne undersøke litt på jobben din?
I "Ketolyseboka" står det:
[color=blue][/color]
Du kan kjøpe rent soyaprotein i helsekostbutikk. Det er viktig at du får rent soyaprotein som inneholder 0-3 gram karbohydrater per 100 gram. Soyamel er betydelig billigere, men inneholder ca 20 gram karbohydrater per 100 gram.
Selv bruker jeg ikke soyamel, da jeg synes det har en ubehagelig smak sammenlignet med soyaprotein, som har en nøytral smak.
[url="javascript:add_smilie("][/url]har ikke smakt den pizza bunnen sjøl,men ei venninde av meg har prøvd den.og hu syns den smakte heeeeelt pyton...men alle har jo hver sin smak da:)
Oj jeg liker heller ikke soyamel pga den ekle smaken, så dette virket jo veldig interessant!! Jeg har ikke sett at noen av leverandørene våre har det, men jeg skal absolutt sjekke det opp!! Hvis vi får tak i det, betyr det at ALLE Life-butikkene får tak i det, og det er jo Norges største helsekostkjede så det er jo positivt. :D
Jeg har en boks Atkins bakemix, kjøpt i England i sommer, som jeg ikke har åpnet ennå. Tar med takk imot tips for hvordan den kan brukes, og meninger om smak og sånn.
Har prøvd soyamel til en del saker - syns ikke det smaker godt, og så syns jeg at jeg tygger sandkorn! Men det er nå det jeg har i huset, da. Har brukt ca 4 ss av en pakke. Æsj.
Jeg er åpen for å prøve soyaprotein i stedet. Vil gjerne ha råd her.
Takk for oppskriften.
Jeg skal prøve den bare jeg får tilsendt soyaproteinet :-)
Her jeg bor får vi heller ikke kjøpt rent soyaprotein så jeg bestilte en boks på nettet nå nettopp.
Fant det på Norkost.no. Vege fuel heter det og koster 229 kroner for en boks (535gr)+evt.postoppkrav. Sikkert billigere hvis du betaler med VISA men jeg sjekka det ikke opp.
Finnes visst bokser på 400 gram som er noe billigere 198kr.???
Noen som har bedre og billigere alternativer?
Nå ja rent protein er dyrt uansett.
Jeg prøvde meg med Atkins bakemix til pizzabunn idag, og resultatet ble "greit"... På boksen sto det at det skulle brukes som vanlig mel, så jeg gjorde som jeg pleier (pleide) når jeg lager pizzabunn : atkins bake mix, bakepulver (var usikker på gjær), salt, olivenolje og lunkent vann. Deigen ble veldig seig, men bedre når den var stekt. Problemet var å få den kjevlet ut!
Smaken var helt ok! Bedre med atkins-bunn pizza enn igen pizza!
Noen forslag til hvordan jeg kan gjøre bunnen bedre???
(Jeg tror jeg vil ha i litt krydder neste gang, feks hvitløk... for å overdøve den litt annerledese smaken ;) )
Så bra da Skorpia!:) Tenkte jeg skulle lage pizza til lunch eller noe sånt i dag jeg. Har du prøvd å lage brødet også? Det gjorde jeg i går .. og er litt spent på hva andre synes om det?
Synes du det virka som om deigen tykna litt "svelte" når den stod noen minutter?Vi får prøve oss fram og dele ideene vi får med hverandre vi to da!;)
Har testet den jeg og nå. Syns den var ganske grei om man laget den TYYYYNN og hadde på masse fyll. Smakte ikke så verst altså. Men tykk bunn er nok vemmelig, kan jeg tro! Ble kvalm på slutten, spiste for mye. Så dette er ikke akkurat en pizza man spiser seg stappmett på. Men det er jo bare positivt da. :D
Vi må vel tenke litt annerledes, og spise to stykker i stedet for halve brettet i slengen...;)
Men dere som synes det var pyton: Dere bakte med soyalmel da? For soyaprotein smaker jo ikkenoe....:confused: Jeg lager vafler med bare soyaprotein og egg, og de blir jo bare så nydelige! :ja:
Her er oppskriften til en super pizzabunn jeg fant på bloggen til Lena Beatrice
Den er ikke Lena sin, og den var litt bortgjemt. Tenkte derfor at det var greit å gi direkte link her:rolleyes: Jeg har laget bunnen 3 ganger og kan absolutt gå god for denne. Den er jo også laget av ingr de fleste har for hånden, og den er sprø og god og veldig lett å lage! Hele pizza`en blir mektig, og bunnen må eller bør, jevnes i tynt lag på en langpanne (den hever litt i ovnen og blir tykkere enn man tror). Det er en stor pizza, og for meg som er singel blir det god middag i 3 dager som kan varmes opp:o
Hvilken oppskrift er det du kommenterer? Den i hovedinnlegget eller den som ble funnet på bloggen til Lena Beatrice? Den sistnevnte skal vel stekes i 20 minutter før fyllet has på.
For hovedinnlegget er 7 år gammelt, og jeg tror faktisk ikke hovedinnlegger er her mere.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.