< Tilbake til oversikten

Bløtkake

#1

Musti sa for siden:

Bløtekake (16 personer)

Totalt karbohydratinnhold 32 g

1 bløtkakebunn

1 porsjon bringebærfromasj, eller bruk Heistad gele

3 dl kremfløte

friske bringebær

Lag bløtkakebunn av oppskriften på soyabrød. Tilsett sukkererstatning tilsvarende 1 ss sukker.

Smør en springform med diameter 26 cm.

Stek kakebunnen på nederste rille ved 180 grader i 45 min. La kaken bli kald. Del kakebunnen i tre lag. Legg bringebærfromasjen mellom lagene og på toppen, rett før den stivner helt. Pynt med pisket kremfløte og friske bringebær

Bringebærfromasj

Totalt karbohydratinnhold: 10 g

2 store egg

2 ts strøsukkererstatning (candarel)

3 dl kremfløte

2-3 ss Fun light rasberry melon

4 plater gelatin

Del eggene, og visp plommene med 1 ts candarel. Visp hvitene stive med 1 ts candarel. Visp fløten helt stiv. Legg gelatinen i kaldt vann, smelt den deretter i litt varmt vann, kjøl ned og bland med saften (tåler ikke mye varme). Tilsett de vispede eggeplommene i saften, og bland så forsiktig eggehvitene og kremen inn i massen. Sett fromasjen i kjøleskapet noen timer.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.