Musti sa for siden:
Bløtekake (16 personer)
Totalt karbohydratinnhold 32 g
1 bløtkakebunn
1 porsjon bringebærfromasj, eller bruk Heistad gele
3 dl kremfløte
friske bringebær
Lag bløtkakebunn av oppskriften på soyabrød. Tilsett sukkererstatning tilsvarende 1 ss sukker.
Smør en springform med diameter 26 cm.
Stek kakebunnen på nederste rille ved 180 grader i 45 min. La kaken bli kald. Del kakebunnen i tre lag. Legg bringebærfromasjen mellom lagene og på toppen, rett før den stivner helt. Pynt med pisket kremfløte og friske bringebær
Bringebærfromasj
Totalt karbohydratinnhold: 10 g
2 store egg
2 ts strøsukkererstatning (candarel)
3 dl kremfløte
2-3 ss Fun light rasberry melon
4 plater gelatin
Del eggene, og visp plommene med 1 ts candarel. Visp hvitene stive med 1 ts candarel. Visp fløten helt stiv. Legg gelatinen i kaldt vann, smelt den deretter i litt varmt vann, kjøl ned og bland med saften (tåler ikke mye varme). Tilsett de vispede eggeplommene i saften, og bland så forsiktig eggehvitene og kremen inn i massen. Sett fromasjen i kjøleskapet noen timer.