< Tilbake til oversikten

Snuppelines lavkarbo mandelbrød

#1

Carbokiller sa for siden:

Mange av dere kjenner nok Snuppelines brød fra før av med 2.7 karboser pr. skive. Har nå videreutviklet oppskriften og denne varianten synes jeg ble veldig god, og ikke så egg/soya-smak på som den andre.
Totalt pr. skive vil det ligge på ca. 3 karbohydrater pr. skive

Snuppelines lavkarbo mandelbrød
6 egg
13 ss creme fraiche
100 g smeltet smør
1/2 del melk
1 1/2 ts bakepulver
5 ss linfrø u skall
90 g soyamel
40 g glutenmel
5 ss kli
70 g malte mandler
1 ts salt
2 ss Hermesetas el.

Visp egg lett sammen med gaffel eller visp. Tilsett smeltet avkjølt smør, creme fraiche, og melk. Rør sammen. Mal mandlene eller kjør dem i hurtigmikseren. Tilsett disse sammen med alt det tørre. Røres sammen. Helles i godt smurt brødform. Jeg bruker bakepapir i formen for å få det lettere ut, da jeg sliter med å få brødet ut av formen uansett hvor mye jeg smører.

Hvis du lar røren stå en stund vil den tykne BETRAKTELIG grunnet glutenmelet, tilsett da evt. mere væske.
Vær obs på at det skal vare vanlig hvetekli og IKKE HAVREKLI!!!! Sistnevnte har et uhorvelig høyt karbohydratinnhold i forhold til hvetekli.

Stekes på 180 grader i 45 minutter, eller til det er gj.stekt.

Håper det vil smake.


#2

Aline sa for siden:

0.5 dl melk? ble litt usikker :) det brødet så godt ut!! lurer på om det kan lages i brødbakemaskin...?? :) kanskje ikke, man må vel blande sammen eggene ihvertfall på forhånd...

:klem:


#3

smosje sa for siden:

Åh, håper du får brukt brødbakejulegaven din nå, aline!!!


#4

Aline sa for siden:

den står fremdeles hjemme, da... svære greier :D
men jeg skal nok finne noe å bruke den på, ja :)


#5

Carbokiller sa for siden:

Ja, jeg brukte en halv desiliter melk. Det var meste fordi jeg måtte kompensere for at deigen ble tykkere når jeg hadde oppi mere mandler og hadde sluppet opp for både egg, og smør. Kunne så kanskje hatt i vann, men det gjør ofte brødet sprøere, og med fare for at det ikke ville henge sammen kom den skvetten med melk oppi:D


#6

mofe sa for siden:

Hva er det?


#7

Carbokiller sa for siden:

Kunstig søtningsmiddel i pulverform beregnet på å tåle oppvarming uten å forandre smak.
Hermesetas kjøper jeg i Sverige fordi den er mye billigere og smaker ti ganger bedre enn Natreen. Men du kan selvfølgelig bruke andre søtningsmidler av lavkarbotype så sant de tåler oppvarming.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.