Har en liten diskusjon med venner og lurer på "fasiten"... :)
Ei vennine av meg spiser:
Frokost : en vita-brødskive med smør, kalkunfiletpålegg og gulost + eple/appelsin-juice
Lunsj: 2 slike brødskiver + en kiwi
Av og til et eple eller banan som mellom måltid
Middag: Kyllingfilet stekt i olje + salat med tomat, selleri, paprika og feta m/balsamico.
Ellers ingenting mer den dagen. Hun er ca 1,60 høy og tror veier 65 kg.
Hun har en middels aktiv jobb.
Hun sier hun trener step én gang i uken og vekter én gang i uken.
Vil hun da gå ned i vekt? Og hva er "normalt" forbuk av Kcal pr dag for henne ? Hvordan bør hun spise ..?
Er nok ikke rette forumet å spørre når hun lever på skiver, er rimelig få som spiser det her :)
Hvis du ikke klarer å overbevise henne om lavkarbo, eksempelvis fedon som er rimelig lik det hun allerede spiser med visse begrensinger, så kanskje er Grete R tingen for henne.
yes, hun burde gå ned på det:) Hvis hun har en helt normal forbrenning og ikke har noe insulinresistens eller noe:)
Men hun burde nok spise litt mer.. Adde noe mer proteiner til frokost hvertfall.
Mye frukt/juice og fruktose, syns jeg!
Søsteren min skulle slanke seg med sunn mat og trening. Hun gikk opp 6 kg og skjønte ingenting, hun som spiste sååå mye sunn frukt!:p
Hun vil antagelig gå litt ned i vekt og være mye sulten, og legge på seg alle kiloene igjen når hun begynner å spise "normalt" igjen. Tar forbehold om at jeg ikke kjenner noe til kroppen hennes og hvordan den pleier å reagere, så dette blir generelt.
Jeg synes også det mangler fett, og fett er viktig om man vil ned i vekt. Selv om man ikke lever lavkarbo, er det viktig at å tenke fett og proteiner til hvert måltid. For å øke forbrenningen bør hun også spise oftere. Frokost, lunsj, middag og kvelds og 2 mellommåltider. Hvis hun insisterer på frukt til mellommåltid, kan en neve nøtter ved siden av være bra.
Hvis hun skal telle kalorier, tror jeg også hun spiser altfor lite.
Smør og gulost på brød er ikke slankemat! Tvert om. Det er hva fedon advarer mot og som jeg erfarte å legge på meg av en periode. Frukt funker ikke, nei. Det metter svært kort tid og er som godteri: kun kalorier uten metningeffekt. Hovedsaklig grønnsaker, kaldpresset olje og fisk er tingen, tror jeg. Brød er ikke slankemat,altså. Ikke er måltidserstattere (sjokoladebarer) noe godt alternativ heller. Ubearbeidet mat som kjøtt og fisk er mye bedre.
Smør og gulost er kanskje ikke slankende på vanlig lavaklori, men for oss som spiser ketogent er smør supermat;) fedon har veldig libereale idèer om hva som er sunt.. Hadde han sagt at smør var sunt hadde han ikke vært så populær blandt så mange..
Nå følger vel ikke jenta det er snakk om hverken Fedon eller noen annen lavkarbokur da?
Det er jo mye diskusjon om det er samme hvor kaloriene kommer fra når man slanker seg lavkalori.
Min erfaring er at det er det samme for kroppen min. Om jeg spiser ei brødskive med smør og gulost på eller om jeg spiser to brødskiver med kalkunskinke på er ett fett.
Er jo ikke sånn for alle, men:)
Det kan funke for noen;)
Jeg bare syns det er rart at hun vil ned i vekt jeg, hun høres normalt slank ut med sin høyde. Jeg har samme høyde og da jeg var 65 kilo var jeg normalt slank....
Det er helt komplett umulig å si, egentlig :) Det avhenger av metabolismen hennes. Jeg vet om folk som ville gått opp på en sånn diet, og folk som ville rast ned. Har hun et vanskelig metabolsk problem,vil hun nok ha problemer. Dessuten er trening to dager i uken på den måten hun gjør, med på å holde figuren fast, men den øker ikke forbrenningen generelt utover de kcal hun bruker under treningen, fordi da kreves det regelmessig trening, helt 4 dager i uken. Litt positivt på insulinet er det, men ikke svært mye. Sannsynligvis vil hun gå ned, da de med store metabolske problemer stort sett veier langt mer, og de orker gjerne ikke trene, på grunn av vanskligheter med å få glukosen inn i cellene (insulinresistens) som fører til slapphetsfølese (lite drivstoff). Men det er umulig å si om hun vil gå ned raskt eller ikke. Det som ALLTID er interresant, og som bør være 1.pri, er hvordan holde en lav vekt. Det er derfor man bør legge om kostholdet slik det skal være etter en vektnedgang idet man slanker seg, slik at man ikke behøver å forandre det etter slankingen.
Folk som har vært "private" med ham sier at han i det siste har adoptert mye av meningene til Dag Viljen og co når det gjelder mettet fett, men at han nesten ikke tør si noe om det, pga lisensen hans og oppmerksomheten i media det ville fått om han gikk offentlig ut. Da ville nok ernæringsrådet funnet frem gapestokken igjen :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.