Er det noen forskjell på kroppens hormonelle reaksjon på om man spiser bringebær/rabarbra som inneholder 3,2 karbohydrater pr hundre gram i forhold til en grønnsak med samme karbohydratinnhold? Det inneholder jo fruktose begge deler. Så hvorfor skal man da unngå bær på induksjon? For å minske søtsuget bare?
Det er vel flere grunner.
Nå har ikke jeg lest mere Atkins enn det jeg har kommet over her inne, men jeg har skjønt at under induksjonen, tar man vekk de fleste matvarer for å hurtig komme i ketose, få ned/vekk sukkerinntaket, minimalt med melkeprodukter osv.
Etter induksjonsperioden begynner man å teste ut matvarer på kropppen sin mens man øker antall karber.
Noen matvarer vil forårsake vektøkning eller stagnasjon - og da vet man det :).
Har det ikke noe med langsomme og hurtige karb'er å gjøre også? GI osv?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.