Jeg bakte lavkarbo-brød i dag og hadde glemt at jeg kjøpte solsikkefrø fra møllerens for litt siden, så jeg kjøpte axa på butikken. Når jeg kom hjem så jeg at karbohydratinnholdet på
axa Go green: 18g karbo
møllerens: 7,2g karbo
:eek::eek::eek:
Jeg har selvfølgelig bakt brødet med axa Go Green og ikke møllerens. Er det seriøst MULIG å ha så stor forskjell i karbohydratinnholdet på solsikkefrø? Jeg er sjokkert!
Ja, det har jeg lurt på også. Kan det virkelig være mulig:rolleyes:??? Det høres helt vilt ut. Noen som vet hva det kan skyldes? Mat på data opererer med 7,3 karber.
Dette har jeg også lurt på, siden jeg er ny til lavkarboverdenen. På min pakke med solsikkefrø står det 19 g karber, men jeg leste/hørte en eller annen plass at kostfiber muligens ikke er trukket fra. Det skal jo normalt være det her i landet, men siden en god del frø og slikt er importert er det ikke alltid "korrekt" merka ifht til norsk merking.
Har funnet ut at solsikkefrø har ca 10-11 g kostfiber og alle matvaretabeller jeg kan finne (norske og amerikanske) oppgir karbeinnhold mellom ca 7 - 9 g karber per 100g. 19-11 karber gir jo 8 g så det stemmer jo med matvaretabeller.
Ser at denne forvirrelsen også gjelder bl.a. linfrø. På pakken er det oppgitt mye karber men dette er visstnok bare fiber slik at karbeinnhold (i knuste frø) er lik null. I tillegg så varierer karbeinnh. fra produsent til produsent.
Håper noen med erfaring fra lavkarbo kan komme med et bra svar på dette??
På norske matvarer skal de være trukket fra på forhånd, men det syndes en del mot dette!
Har vært diskutert opp og ned i mente her inne, det har kommet svar fra produsenter etc og svaret er nesten alltid kostfibre!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.