< Tilbake til oversikten

Tunamelt- krisemat for en på max 10 minutter

#1

mål:littavetmenneske sa for siden:

hallais godtfolk!
I dag da eg kom heim var eg ved å forgå av svolt. dette hender meg heldigvis ikke så ofte på lavkarbo, men no i ettermiddag var plutselig kjøleskapet så godt som tomt og butikken så voldsomt langt unna. derfor laga eg dette, som kanskje kan redde andre om noen skulle komme i en liknende situasjon:

1 boks tunfisk
ca 1/4 boks rømme (du kan sikkert bruke cc, cf, yoghurt eller et anna tjukt meieriprodukt)
ca 4-5 ss ekte majones
fint hakka grønnsaker- eg brukte en stilk selleri, litt paprika, en liten bit purre og en rest fennikel
masse revet ost
et fedd hakka hvitløk
krydderier- eg brukte bare pepper fordi eg var så sulten, men ser at sennepspulver, dill, timian, paprikapulver osv er brukt i liknende oppskrifter som ligger på nett.

eg tømte tunfiskboksen for væske og smuldra fisken i en djuptallerken, hadde i alt det andre, rørte rundt og nuka herligheten i microen ca 3 minutter til osten var smelta. Så hadde eg i biter av en tomat, noen biter avocado og et par blader salat (eg brukte romano, men alt går nok an). med en squirt sitron blei heller ikke dagens middagen en fullstendig sørgelig opplevelse.

håper noen andre får glede av dette! vel bekomme!


#2

mål:littavetmenneske sa for siden:

p.s. eg la oppskrifta inn som lunsj, siden eg egentlig ikke synes det var "helt middag". eg tenker lage dette til lunsj i morgon. skal bare blande alt i en boks, og så nuker eg den i lunsjpausen. eg håper det blir bra :)


#3

Yonah sa for siden:

Dette er veldig godt. Jeg lager ofte noe ala dette, tar gjerne et hakka egg i for mere smak. Purre eller vårløk inneholder færre karber og gir en mildere smak..


#4

mål:littavetmenneske sa for siden:

så lurt med egg- det skal jeg prøve en gang jeg ikke er sååå sulten og har tid til å vente på at eggene koker. jeg klarer ikke kokt egg i matpakke- det lukter døden synes jeg. jeg bruker forresten purre i min oppskrift oxo :)

ha en fortsatt herrlig kvinnedag!


#5

ThereseA sa for siden:

Vil gjerne dra frem denne igjen.. Laga denne i dag, tok meg 5min og sååååå godt :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.