< Tilbake til oversikten

Å gå fra lavkarbo til "normal" mager diett?

#1

Floater sa for siden:

Litt usikker på om det er riktig sted å poste dette på, men prøver alikevel :P

Har nå gått på lavkarbo diett siden begynnelsen av januar.
Har gått ned mellom 4 og 5 kg er veldig fornøyd med det :D Ønsker fortsatt å gå ned noen kilo til.
Men de siste to-tre ukene har jeg verken gått opp eller ned i vekt, og jeg kjenner at jeg begynner å bli veldig lei av all den matlagingen og de forskjellige lavkarborettene jeg spiser. Synes også det har blitt litt for dyrt for meg med slik mat.

Kjenner at jeg trenger en pause fra alt dette lavkarbo greiene, og har lyst til å prøve å bytte over til en mager diett. Samt det å spise oftere, i mindre mengder, magert pålegg på grovbrød, knekkebrød, lite fett og kalorier og etc...
Men det jeg lurer på er om det vil få konsekvenser å plutselig bytte over til det? Vil jeg rase fort opp i vekt igjen? Har også tenkt å bli mer aktiv med mer trening og turgåing.

Noen som har prøvd dette og kan gi meg noen råd?


#2

Floater sa for siden:

Ingen som har prøvd dette ennå? :o


#3

Kitt sa for siden:

Vi vil jo ikke tilbake til mye karbohydrater og kaloritelling, så nei, er nok ikke mange som har prøvd det!;)


#4

nellie sa for siden:

Jeg har prøvd:)
Ser ikke helt poenget med å gå tilbake til et kosthold med karbohydratfest og fettnekt. Hadde mye heller lest meg opp på en Lav-GI diett ala Lindberg og gått for det.


#5

grotingeling sa for siden:

:ja:


#6

Victory sa for siden:

Sjekk South Beach.. :) Eller evt Lindberg som også ble anbefalt over..


#7

hoppetussa sa for siden:


Jeg føler det akkurat som deg! Så jeg hiver meg på denne,og håper på svar:)))


#8

hoppetussa sa for siden:

Ingen andre???:eek:


#9

Kitt sa for siden:

Nei, ingen andre!:p

Vi er så helfrelste lavkarbere at vi aldri kunne tenke oss å gå tilbake til loff- og potetverden!;)


#10

matelulla sa for siden:

jo, jeg!:p

følger spent med


#11

Pandora sa for siden:

Jeg og! følger spent med..

Er jo egentlig veldig fornøyd med lavkarbo, kjennes veldig bra for kroppen...er iheller kke langt unna vektmålet mitt nå:)..

men...er også mye styr å være den eneste i omgangskretsen/ på jobben osv som spiser som jeg gjør nå. Nå har jeg vært ganske så streng i hverdagen (ketolyse/LCHF), litt slitsomt i lengden er det jo..og krever en del planlegging.

Lurer på å bare "normalisere" litt - øke med karbo, leve sunt med frukt og grønt ..trene mye fortsatt; men er selvsagt redd for å ødelegge for det jeg har oppnådd de siste månedene:eek::eek: ...

Mer Lindberg/South Beach er nok et godt tips her i tråden, eller man kan egenkomponere litt og håpe det beste basert på de erfaringer man har gjort seg.

Har ellers hatt fin vektnedgang selv med flere (planlagte) sprekker underveis, så håper og tror at forbrenningen faktisk ikke er så verst..(ikke insulin resistent osv..)

Håper på flere innspill og erfaringer fra andre som har "slappet av" litt..da tenker jeg først å fremst på de som bevisst har gjort dette, dvs valgt å endre kostholdet etter en lengre periode på feks ketolyse.


#12

Supera sa for siden:

Du har ikke vært her lenge nok eller lest nok om lavkarbo! Huff, jeg kunne aldri tenke meg å gå bort fra LCHF med den kunnskapen jeg har tilegnet meg så langt! Man kan jo spørre seg hvorfor det er flere og flere med helseproblemer til tross for at vi spiser "sunt" (les mye karbohydrater og lite fett). :rolleyes:

Hva spiste mennesket i ca 200.000 år (før jordbruksrevolusjonen)? Kjøtt, kjøtt, kjøtt og litt annet man fant. Også verdt å nevne at litt etter jordbruksrevolusjonen ble vi plutselig kortere og feitere. Og litt etter vi begynte å bruke vegetabilske oljer og slikt (fordi naturlig fett var visst plutselig usunt) så fikk vi plutselig mye hjerteproblemer. Og hva ble konklusjonen? Spis mer korn og vegetabilske oljer i stedet for naturlig fett. :rolleyes:

Karbohydrater blir til blodsukker, som igjen gir insulinproduksjon. Mer karbohydrater = mer blodsukker = mer insulin. Insulin er ett hormon, og fettlagringshormonet sådan. For høye nivåer av insulin over tid gjør at kroppen begynner å merke en ubalanse og prøver desperat å lage en balanse selv.

På hormonvippen er det anabole hormoner på den ene siden og katabole hormoner på den andre siden. Insulin er ett anabolt hormon, og siden det plutselig er mye av det, så svarer kroppen med å produsere mindre anabole hormoner, det vil si veksthormon og kjønnshormon. Vil du virkelig det? Dessuten klarer kroppen ikke alltid å lage hormonbalanse, så derfor har vi sykdommer som f.eks. PCO(S).

Og hva gjøre høye nivåer av insulin over lengre tid for mange folk? Insulinrestanse som senere blir til diabetes2.

Og hvorfor skal man kutte ned på fett? Fett er sunt, også mettet fett. Hjertet klarer ikke å benytte seg av annen energi enn fett, så den logikken med at magert er bra for hjertet er så langt fra sannheten som det kan få blitt.

Og du vil vel kanskje også tilbake til margarinet? Ødelagt fett som gir oss kreft! Og når vi snakker om kreft, kreftceller lever på glukose! Til og med legen min som fortsatt er ganske skeptisk til lavkarbo (men er på gli) svarte med at hun hadde hørt om flere som ikke kunne få intravenøst fordi kreften ble for ille.

Og BTW: visste du at 100g kokt/stekt potet/gulrot påvirker blodsukkeret ditt MER enn 100g rørsukker? Det er jo rett og slett sjokkerende! Ikke er det så mye vitaminer og mineraler i den hersens poteten heller!

Klarte jeg å skremme deg/dere tilbake til lavkarbo? :snill:


#13

Cyan sa for siden:

Jeg har prøvd det, ikke bevisst men det ble bare slik. Jeg ble gravid, og måtte derfor gå over fra ketogent kosthold til et kosthold med litt mer karbohydrater. Starta så bra med å leve Lindbergs, men så sklei det ut fordi jeg tenkte: "Jammen denne poteten er da ikke såååå farlig", "Denne brødskiva skader vel ikke", "Jaja, jeg spiser litt ris og pasta". Og så kutta jeg ganske drastisk ned på fettet siden jeg spiste mer karbohydrater. Jeg lå forøvrig på mindre karber enn en gjennomsnittlig nordmann som lever såkalt "sunt", så jeg lå på 150-200 gram karbohydrater per dag og rundt 2000 kcal. Vekta gikk absolutt ikke mye opp og da så jeg på det som et tegn på at det var OK å spise som jeg gjorde. Jeg får litt ekstra oppfølging pga overvekten min, så jeg fikk tatt en glukosebelastning allerede i uke 20, og hoppsann: Jeg hadde visst klart å spise på meg en svangerskapsdiabetes :eek: Nå virker riktignok insulinet dårlige hos oss gravide enn den gjengse mann i gata, men likevel var det bevis godt nok for meg at lavkarbo i en eller annen grad absolutt er det beste alternativet for helsen sin del.

Nå må jeg gå på heldagskontroller hver 14. dag på sykehuset (fra uke 30 blir det hver uke). Jeg har gått tilbake til et mer Fedonsk kosthold, hvor jeg holder meg langt unna brød, poteter, frukt, ris, pasta og selvsagt alt av søtsaker. De karbohydratene jeg spiser kommer fra mengdevis av grønnsaker og belgefrukter pluss 3 knekkebrød om dagen med proteinrikt pålegg og bittelitt bær i ny og ne, og nå holder jeg blodsukkeret og diabetesen i sjakk med det. Og i tillegg har jeg faktisk nå begynt å gå bittelitt ned i vekt på tross av graviditet ;)

Så jeg vil anbefale deg, om du ønsker en forandring, å gå over til lavglykemisk kosthold a'la Fedon/South Beach og ikke til lavkalori og fettfattig kosthold. Fedon og South Beach tillater deg å spise veldig variert slik at det er mindre sjans for å gå lei, samtidig er det såpass restriktivt på karbohydrater, og da spesielt de dårlige, at du likevel får den helsegevinsten du f.eks. får på LCHF kostholdet.


#14

Mellon sa for siden:

Visst mn velgee south bech, er det fase 3 da? Jeg gikk på south beach da jeg startet på lavkarbo, men tror det var for lite fett som gjorde at jeg slet. Men tenker at det kan være greit kosthold når jeg når målet


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.