
janmesi sa for siden:
Greetings
Jeg har det SÅ gøy med kjøttboller om dagen! Jeg tar kjøttdeig, gjerne 50/50 kjøtt/karbonadedeig - du kan også supplere med spekk/annet kvernet, fet kjøttmat.
La oss si cirka 1 kilo kjøttdeig er utgangspunktet. Nå har du et hav av muligheter.
Her er en av mine suksessformularer.
Kjøttdeig, ca. 1 kilo (rekker til 3-4 personer + noen til frokost dagen etterpå!)
5-6 egg
200 gram ass. ost (Jarlsberg + en annen?)
1 pakke (200 gram) Bacon - stek det i terninger, stek så efterpå kjøttbollene i baconfettet
Skinkerester/salami e.l. noe du kan ha liggende i kjøleskapet som må brukes opp
Litt, paprika
Har du food processor, så kan du ta diverse grønnsaker her - jeg vil til denne porsjonen ta en liten tomat, en halv løk, hvitløk (mengde etter smak - har du ikke food processor, hakk det i fine biter!)
bittelitt fløte (unødvendig egentlig, men har du "litt" rømme/fløte/creme fraische i kjøleskapet tilgjengelig/som må brukes opp - ha det i!)
krydder - oregano og/eller estragon passer utmerket til dette
Det stekte baconet rører du inn i røren.
Krydre med salt og pepper.
Gjør røren klar, form små kjøttboller med hendene, og la de steke raskt på ganske sterk varme med smør og i baconfett.
Serveres feks. med Guacamole!
Finner du mange gram med karbohydrater her???
HA! beste hilsen Jan