< Tilbake til oversikten

Beurre blanc

#1

kos sa for siden:

Til 4 personer

3 sjarlottløk
1 1/2 dl hvitvin (er det ok?)
1 dl hvitvinseddik
250 g usaltet smør
Salt og pepper
Kajennepepper

Utrolig god! Perfekt til kongekrabbe og sjøkreps mm

Slik lager du Beurre blanc:
Finhakk sjarlottløk og gi løken et oppkok sammen med hvitvin og hvitvinseddik. Ved kokepunktet, senk varmen til blandingen syder og la det koke inn til ca 2 ss væske. Over lav varme, pisk inn små terninger smør. Smak til med salt og pepper og en klype kajennepepper. Du kan sile sausen hvis du foretrekker å fjerne sjarlottløken (jeg gjør ikke det).


#2

Dååris sa for siden:

Siler du ikke? Finhakker du den heeelt fin da? Sausen får jo ikke sin glatte glans med løken i? Eller...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.