Kanutten sa for siden:
Noen har lapskaus som "nasjonalmiddag", andre har karbonader på brødskive med bruna løk til. På Senja,, kveitekommunen over alle kveitekommuner (hvor jeg har bodd i maaange år) er det kveitesuppa som rår! Og den er knallgo!
1 kveitehode
200 g kveitefilét
1/2 rotselleri
2 persillerøtter
2 gulrøtter
1 purre
1,5 l vann
1 dl rømme
1 dl fløte
2 ss gressløk
2 ss persille
Rens grønnsakene og skjær dem i strimler. Kok opp kveitehodet, skum godt og la det trekke ca 20 minutter. Ta hodet forsiktig opp og plukk løs fiskekjøttet.
Skjær kveitefileten i biter og la disse trekke i fiskekrafta. Ta dem opp. Sil krafta. Kok grønnsakene passelig møre i fiskekrafta, legg de så opp. Visp inn fløte og rømme i krafta. Legg ingrediensene tilbake i suppen.