Makronella sa for siden:
I dag hadde jeg lyst på skikkelig snadder sommermat og mens jeg ventet på mannen tuslet jeg rundt på maxi mat. Der fikk jeg øye på nett med blåskjell og jeg visste i det øyeblikk nøyaktig hva jeg ville ha. Et nett ble kjøpt inn samme ble en pakke med Ridderheim sine tomater i basilikum og parmesan -styggdyre men like gode som dyre ;)
Hjemme fisket jeg frem en halvkilos pose med scampi og satte i gang
Blåskjell
Denne gangen dampet jeg blåskjellene i akevitt -det trengs en med litt kraftigsmak, ca 1 dl akevitt kokes opp og blåskjellene haes i.På forhånd er de vasket og knuste skjell eller de som ikke vil lukke seg kastet. Etter 3-4 minutter er de fleste skjellene åpnet og en kan begynne ta de vekk - de som fortsatt ikke er åpnet etter 6 minutters damping kastes.
Scampi,
Scampi skrelles og tørkes. Jeg bruker en saute' panne og varmer opp oliven olje, evt blandet med litt rapsolje. Scampi og en hvitløk ( kinesisk evt 2- 3 fedd ) has i denvarme oljen . Obs spruter godt så ha et lokk klart. Scampiene skal umiddelbart skifte farge til rosa - vend litt på de så de får farge på begge sider og ta de opp med en gang de er helt rosa -bruk en hullsleiv til dette.
Foccacia brød.
Jeg tok utgangspunkt i Solsikkebrødet , men jeg brukte malte sesamfrø istedenfor solsikke-kjerner. I deigen hadde jeg og en ss av oljen fra tomatpakken og en t-skje av basilikumblandingen i samme pakke - den ferdige deigen tok jeg i bakepapirkledd form - dryppet mer av oljen over og la en del tomater på toppen, samt litt pastakrydder og maldonsalt - stek etter anvisning i oppskriften. Jeg fikk litt for høy temperatur i ovnen så brødet mitt ble litt mørkt.
Dersom man ikke har disse tomatene (noe jeg sjelden har) kan en smaks sette deigen med feks pesto, men den kan fint brukes uten ekstra smak og. En kan og ha cherry-tomater , evt oliven , bare urter eller godt rydder på brødet, men ha alltid dråper god oliven olje over før steking -grovt salt gir også god smak
[CENTER][/CENTER]
[url="javascript:void(0)"]
[/url]
Server med tzatsiki, aioli eller annen dressing som en liker, og godt smør til brødet.