
Anne sa for siden:
Ingefærduftende laksesuppe for 4 pers.
[color=purple][/color]
2 sjalottløk
1/2 purre
2 stilker stangselleri
1-2 ss smør
6 dl fiskebuljong
saften av en 1/2 sitron
2 ss jevning(mel,kesam,soyamel,fløte,ost)
5 dl melk
300 gr gravet laks
1-2 krm muskatnøtt
1/2 ts ingefær
salt, pepper
1/2 dl finhakket dill
[color=purple][/color]
1. Skrell og finhakk løk. Skyll purre og stangselleri og skjær i tynne strimler og hakk sellerien fint.
[color=purple][/color]
2. Fres løk, purre og selleri i smør i en kjele. Spe med kraft og sitronsaft. Rør jevning(mel) ut i litt av melken eller ha fløte, ost rett i gryta. Tilsett resten av melken.
[color=purple][/color]
3. Skjær fisken i tynne skiver og legg dem i suppen. La det trekke på svak varme i ca 5 min. Smak til med muskat, ingefær, salt og pepper. La suppen få et oppkok.
[color=purple][/color]
4. Strø over dill og server. Ha gjerne i en rømmeklatt i tallerken.
[color=purple][/color]
Lykke til.