< Tilbake til oversikten

Ingefærduftende laksesuppe

#1

Anne sa for siden:

Ingefærduftende laksesuppe for 4 pers.
[color=purple][/color]
2 sjalottløk
1/2 purre
2 stilker stangselleri
1-2 ss smør
6 dl fiskebuljong
saften av en 1/2 sitron
2 ss jevning(mel,kesam,soyamel,fløte,ost)
5 dl melk
300 gr gravet laks
1-2 krm muskatnøtt
1/2 ts ingefær
salt, pepper
1/2 dl finhakket dill
[color=purple][/color]
1. Skrell og finhakk løk. Skyll purre og stangselleri og skjær i tynne strimler og hakk sellerien fint.
[color=purple][/color]
2. Fres løk, purre og selleri i smør i en kjele. Spe med kraft og sitronsaft. Rør jevning(mel) ut i litt av melken eller ha fløte, ost rett i gryta. Tilsett resten av melken.
[color=purple][/color]
3. Skjær fisken i tynne skiver og legg dem i suppen. La det trekke på svak varme i ca 5 min. Smak til med muskat, ingefær, salt og pepper. La suppen få et oppkok.
[color=purple][/color]
4. Strø over dill og server. Ha gjerne i en rømmeklatt i tallerken.
[color=purple][/color]
Lykke til.


#2

Marianne sa for siden:

Mmm...jeg elsker ingefær!

Har du prøvd røkt laks eller fersk laks, anne? Tror du ikke røkt laks i tilfelle skal være i like lenge, men rå?


#3

Anne sa for siden:

Her kan du bruke den fisken du har lyst på. Ekstra godt med gravlaks. Du kan grave laks selv vet du. Så slipper du sukkeret. Det fine med gravlaks er at det er kjekt å ha i frysern og bare ta frem og skrelle av noen flak som du skal ha i suppa.....Når som helst.:D


#4

guro sa for siden:

Jeg blir sulten bare av navnet.Takk!


#5

mofe sa for siden:

Kan jeg bruke torsk i denne?


#6

Anne sa for siden:

Ja, men da ville jeg byttet ut dill med gressløk kanskje.....Kanskje....:p

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.