< Tilbake til oversikten

Creme fraiche opp i halsen!

#1

Elinee sa for siden:

Hei. Jeg har nå gått dritt lei creme fraiche. Har det ved siden av kjøtt, kylling, laks etc. for å få opp fettet. Før syns jeg det var så godt med det ved siden av, men etter nesten to uker, har jeg fått nok. (dere som har holdt på noen mnd syns sikkert at å gå lei etter to mnd ser litt mørkt ut videre, men, men)

Ved siden av kjøtt og kylling kan jeg jo ha saus, men hva med laksen? Hva passer til laks?
Og har dere noen forslag til noe litt mer "forfriskende" å ha ved siden av alle tingene? Noe som er ketolysevennlig, men ikke såå tungt?


#2

Gerd sa for siden:

Urtesmør, hollandaisesaus,sandefjordsmør er veldig godt til fisk. Hvit saus av kraft og fløte....


#3

Elinee sa for siden:

Tusen takk :) Utresmør og sandefjordsmør får man kjøpt i vanlige matbutikker?


#4

Kitt sa for siden:

Spiser du cf/rømme bart?

Jeg tilsetter dill i rømmen till fisken, bittelitt sweet chili til kyllingen (eller Bjerkes aioli:sikle:), hvitløk til det meste annet etc.

Ellers liker jeg saus av innkokt fløte og smøreoster som Philadelphia, baconost og rekeost.


#5

Elinee sa for siden:

Ja, spiser det bart. Smart det å putte litt i det ;) Men er ikke sweet chili full av karbo? Blir det ikke litt kvalmt? Ser etter noe litt sånn sweet chili aktig. Noe som ikke er kremete. Bare for å få litt forandring fra alt det kremete...


#6

Kitt sa for siden:

En del karber i den chilien,ja, men bruker mindre enn en teskje, så da får det heller være. Er redd jeg lettere sprekker helt om jeg ikke kan variere maten litt.

Er oppskrifter her inne på en del sauser og krydderblandiner etc. Tror tom det er oppskrift på chilisaus.

Ellers har du jo varianter som å bruke stekesky med eller uten fløte, fløtestuede grønnsaker i alle varianter. Jeg elsker blomkålmos og bruker det til nesten alt. Tilsetter kun masse meierismør og noen fedd hvitløk (gjerne sånne fra Landlord som ligger i chili) før jeg bruker stavmikseren og får mos.
Kan nok bruke stavmikseren på andre kokte grønnsaker og smør også. Da får du jo en slags saus så maten ikke blir så tørr og du får kamuflert smøret litt.

Bare fantasien som stopper deg! Ta en titt i oppskriftsforumet eller i Gerds oppskrifter (linker i innlegget hennes over her)!


#7

Elinee sa for siden:

Takk for svar! Får prøve meg frem litt, skal prøve å finne noe litt "lett" til kjøtt, fisk, kylling etc. Men det er jo ikke så mye som skal til, så kan jo ta littegrann av feks sweet chilli. Tror jeg skal lage meg noen oljedressinger eller noe.
Får titte litt :)


#8

Furine sa for siden:

Sandefjordsmør er fantastisk til fisk, og du lagar det lett sjølv. Du kokar opp kremfløte, og lar det redusere, til ca det halve, og rør så i bitar romtemperert smør, og ein god dæsj hakka persille.
Bearnaisesaus er kjempegodt til steikt laks!


#9

Elinee sa for siden:

Hm...takk for tips, alle sammen. Jeg ELSKER bernaisesaus, men visste ikke at det gikk fint til fisk. Alrdi tenkt på å kombinere det. Dette blir gøy!


#10

Furine sa for siden:

Steikt laks med dampa broccoli og bearnaisesaus har vore ein slager lenge her i huset, også sidan før eg fekk med meg sambu på lavkarbo. Mmmm!

Men posesausversjonen kan eg styre meg for.. Før syntes eg det var kjempegodt, det var heilt til eg kom til Belgia og fekk smake skikkeleg bearnaisesaus ;) Mykje meir syrleg i, og smakar SÅ godt!! MMMMM!


#11

Elinee sa for siden:

Fristet med belgisk. Jeg elsker toro sin, har spist en del i frankrike, men likte toro sin best, faktisk :o
Hvordan lager man den du frister meg med da :p?


#12

Furine sa for siden:

Det er vel eigentleg som hollandaise, men med estragoneddik i. Eg likar Knorr sin "våte" posesaus, altså berre å varme opp, men den er annleis enn den som kan kjøpast i Norge, så den har eg ikkje testa. No er eg ganske glad i syrlege ting, så eg er kanskje ikkje heilt upartisk her!:p

Forresten så er laks innrulla i bacon, og så grilla/steikt i omn kjempegodt! Det treng ikkje saus ein gong.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.