< Tilbake til oversikten

Tapas

#1

StegforSteg sa for siden:

Planlegger tapasbord lørdagskvelden men trenger "hjelp" til å fylle opp bordet ;)

Oppfordring: Kom med minst en lavkarbo tapasrett (med eventuell oppskrift)

:heia:


#2

StegforSteg sa for siden:

Dette er for meg en sikker vinner:

En bit stangselleri som "fylles" med ost (brie, philadelphia el lignende) og snurrer fenalår og/eller spekeskinke rundt :D


#3

Vettel sa for siden:

Melon og spansk skinke. Husker ikke hvilken melon som var ok, men var en..
Surr skinken rundt melonbåter.

Spanske kjøttboller i tomatsaus. Vinner hos både voksne og barn, jeg har servert det i barneselskap.

Grillet grønnsaker i masse krydder. (grillpanne eller grilljern)


#4

Gerd sa for siden:

Du, scroll helt ned på siden her, så finner du tapastråder som er lagt inn fra før. Med mye gode ideer;)


#5

StegforSteg sa for siden:

Ja der kom de fram ja....


#6

Kitt sa for siden:

Scampi i tomatsaus

Til 20 personer brukte jeg 1 kg kokte og skrellede scampi og 15 tomtater.

Kok opp vann. Lag kryss i skallet på toppen av 15 store tomater. Legg
tomatene 30 sek i det kokende vannet, ha dem deretter raskt over i iskaldt
vann. Fjern skall og frøene inni tomatene.

Surr 5-8 fedd hvitløk sammen med 1 stor, finrevet ingefærbit.
Legg i tomatene. La det koke godt sammen, ca. 1 time.
Ha i finhakket, fersk koriander, 1/2-1 potte. Smak til med salt og pepper.
Legg i de ferdigkokte scampiene. Varmes i ca. 5 min på svak varme.

Press over lime når retten serveres.

Du kan også bruke rå scampi. Disse skrelles da i halvtint tilstand. Ta ut
den svarte strengen. Legg i de rå scampiene, kok til de får en fin
hvit/rød farge tvers gjennom. Dette har jeg ikke gjort, så jeg vet ikke
hvor lang tid det tar, men anslagsvis 10 min, kanskje?

Har fått denne oppskriften av en venninne og den er alltid like populær! Selv om jeg bruker hermetiske tomater fra Landlord!


#7

StegforSteg sa for siden:

Jummy - jeg gleder meg virkelig til tapas i helga no ja :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.