< Tilbake til oversikten

Min beste lavkarbonøttekake

#1

Timona sa for siden:

Bunn:
3egg
1 dl splenda (eller annen søtning)
1oo gr smeltet smør
130 gr mandler
130 gr creme fraiche
1 ts bakepulver
½ ts natron

Visp sammen egg og søtning. Bland det andre i, stekes i rund form (24 cm) på nederste
rille 200 gr i ca 30-35 minutter.
Kaken blir ikke så høy, men ganske saftig.

Fyll/mousse
120 gr frossne bringebær/jordbær tines
Ta vare på sausen den skal brukes til gelelokk, mos bærene gjennom en sil/dørslag (jeg kastet rester av bær/stener så ca 60-70 gr gjenstår)

4 gelatinplater legges i kaldt vann ca 5 min, deretter smeltes i vannbad
1 boks creme fraiche
3 eggehviter stivpiskes (kan sløyfes)
Passe med søtning
Rester av de mosede bærene

Visp CF til krem, ha i bærsausen, og søtning, bland gelatin og stivpiskede eggehviter forsiktig i.
Tas på kaken, settes kald et par timer.

Gelelokk
2-3 gelatinplater (legges først i kaldt vann 5 min, klem ut vannet)
Bærsausen
Ca 2 dl vann
Søtning

Blandes på svak varme til gelatinen er oppløst. Helles forsiktig over moussen, la stå i kjøleskap til den stivner.
Synes kaken ble saftig og god, og uten kunstig smak.

Velbekomme


#2

kiwo sa for siden:

synes jeg har prøvd litt mange "rare" kaker etter at jeg begynte på lavkarbo. Men jeg gir meg ikke :) og denne ser veldig bra ut. Så den skal prøves


#3

Timona sa for siden:

Jeg har forsøkt mange forskjellige jeg også, og synes de fleste smaker kunstig.
Bærene i denne kaken gjør at den kunstige smaken av søtningen blir borte. ;)


#4

only sa for siden:

Hm, denne hørtes veldig god ut, skal prøves til min datters ettårsdag i helgen...


#5

Timona sa for siden:

Gratulerer med datteren, håper den vil smake :)


#6

Nannah sa for siden:

Hørtes veldig godt ut...
Det går sikkert ann å droppe eggehvitene også..
da blir den enda enklere å lage :)


#7

Timona sa for siden:

Ja, jeg tror jeg gjør det neste gang. Mulig kaken blir litt lavere men det gjør jo ikke noe ;)

Ps, tror det holder med 2-3 gelatinplater til gelelokket.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.