Bunn:
3egg
1 dl splenda (eller annen søtning)
1oo gr smeltet smør
130 gr mandler
130 gr creme fraiche
1 ts bakepulver
½ ts natron
Visp sammen egg og søtning. Bland det andre i, stekes i rund form (24 cm) på nederste
rille 200 gr i ca 30-35 minutter.
Kaken blir ikke så høy, men ganske saftig.
Fyll/mousse
120 gr frossne bringebær/jordbær tines
Ta vare på sausen den skal brukes til gelelokk, mos bærene gjennom en sil/dørslag (jeg kastet rester av bær/stener så ca 60-70 gr gjenstår)
4 gelatinplater legges i kaldt vann ca 5 min, deretter smeltes i vannbad
1 boks creme fraiche
3 eggehviter stivpiskes (kan sløyfes)
Passe med søtning
Rester av de mosede bærene
Visp CF til krem, ha i bærsausen, og søtning, bland gelatin og stivpiskede eggehviter forsiktig i.
Tas på kaken, settes kald et par timer.
Gelelokk
2-3 gelatinplater (legges først i kaldt vann 5 min, klem ut vannet)
Bærsausen
Ca 2 dl vann
Søtning
Blandes på svak varme til gelatinen er oppløst. Helles forsiktig over moussen, la stå i kjøleskap til den stivner.
Synes kaken ble saftig og god, og uten kunstig smak.
Jeg har forsøkt mange forskjellige jeg også, og synes de fleste smaker kunstig.
Bærene i denne kaken gjør at den kunstige smaken av søtningen blir borte. ;)
Ja, jeg tror jeg gjør det neste gang. Mulig kaken blir litt lavere men det gjør jo ikke noe ;)
Ps, tror det holder med 2-3 gelatinplater til gelelokket.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.