Sungrazer sa for siden:
Hentet fra www.matogdrikke.no/content/view/4230/26/ - enkel oppskrift å lavkarbofisere. :) Hvorfor er det forøvrig ikke en dessert-kategori her? ;) Hele desserten ved bruk av sukrin gir 11,8 gram karbohydrat.
Sabayonne er en fransk dessertsaus som smaker nydelig til frisk frukt eller friske bær. Gratinert over bringebær blir dette en himmelsk avslutning på måltidet.
Ingredienser til 6-8 porsjoner:
6 eggeplommer
6 ss sukrin (i oppskriften var det sukker)
3 ss likør, søt dessertvin eller limejus (limejuice for oss lavkarbere)
2-3 ss crème fraîche
350 g bringebær
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 250 °C eller sett på grillelementet.
Pisk eggeplommer, sukrin og vin/jus luftig og kremete over vannbad. Bland inn crème fraîche.
Fordel bærene i ildfaste skåler og hell over sabayonnekremen. Sett skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge. Følg med dem hele tiden slik at overflaten ikke blir brent.
Server straks.