< Tilbake til oversikten

Sabayonne-gratinerte bringebær

#1

Sungrazer sa for siden:

Hentet fra www.matogdrikke.no/content/view/4230/26/ - enkel oppskrift å lavkarbofisere. :) Hvorfor er det forøvrig ikke en dessert-kategori her? ;) Hele desserten ved bruk av sukrin gir 11,8 gram karbohydrat.

Sabayonne er en fransk dessertsaus som smaker nydelig til frisk frukt eller friske bær. Gratinert over bringebær blir dette en himmelsk avslutning på måltidet.

Ingredienser til 6-8 porsjoner:
6 eggeplommer
6 ss sukrin (i oppskriften var det sukker)
3 ss likør, søt dessertvin eller limejus (limejuice for oss lavkarbere)
2-3 ss crème fraîche
350 g bringebær

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 250 °C eller sett på grillelementet.
Pisk eggeplommer, sukrin og vin/jus luftig og kremete over vannbad. Bland inn crème fraîche.
Fordel bærene i ildfaste skåler og hell over sabayonnekremen. Sett skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge. Følg med dem hele tiden slik at overflaten ikke blir brent.
Server straks.


#2

Yonah sa for siden:

Nam, det ser godt ut!

Har en kategori for dessert,snacks og kaker, det får vel holde?


#3

Sungrazer sa for siden:

Eeeh, ja - ser det nå. :o Får gifte meg mens jeg enda ser. Skylder på at jeg har 38 i feber akkurat nå.


#4

Photobscura sa for siden:

Not to worry, jeg har flyttet den på rett plass :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.