Nå sliter jeg litt. Jeg er nybegynner og har akkurat kommet igang med Ketolyse boken.
Ettersom jeg savnet litt flere oppskrifter, så kjøpte jeg en bok som heter "lavkarbo, lekre retter med mye smak" fra Spektrum forlag.
Der ser jeg en spinat og fetafrittata som står listet med 0 karbo.
Det jeg ikke skjønner er at den inneholder hvitløk (+ egg, skummet melk, parmasan og spinat) og i matvaretabellen på lavkarbo.no står hvitløk med 24,2.
Nå tør jeg jo ikke begynne å lage retter fra denne boken.. Hva stemmer?
Det er dessverre ikke alltid man kan stole på kokebøker :(
Denne inneholder karber, det er helt klart, om den skal ha skummet melk og hvitløk (og resten)
Det er derfor det er viktig å skjønne kuren man begynner med, kan alle regler og veier maten i begynnelsen, for etter en stund vil man fort se ca-antall karbo i en rett og kunne holde seg unna (eller ta med i beregningen) retter som påstår at de har et mindre innhold av karber enn det de egentlig har..
(ps. De fleste av de norske lavkarbo-bøkene som er på markedet er kun laget for kommersielle grunner. Det ser du ofte i begynnelsen av boka, hvor det står at fett skal man likevel unngå, og at karbohydrater er essensielt, egentlig. Jeg har en kokebok hvor det er kommentert i en oppskrift som man skal ha ISKREM i at; "vi må jo likevel kunne unne oss litt i blant?" Det er kommet mange svenske bøker de siste årene som er MYE bedre.)
Det er jo ikke akkurat mye du bruker av gangen heller, da!
Det er mye karber i hvitløk, men den hele hvitløken jeg har i kjøleskapet veier bare 60g og jeg bruker jo ikke hele på en gang!:eek:
Jeg har den boken du snakker om, og synes den er veldig bra i forhold til flotte oppskrifter. Boken har sin svakhet i at den inneholder en deil feil i utregninger og ikke minst at illustrasjonene inneholder fullkarbsvarer som ikke skal taes med i beregningen (dette er dog opplyst). I tillegg så har innledningen en del rar informasjon, som at på lavkarbo bør man kun spise 20 gram karbohydrat i døgnet. Likevel er det mange glimrende oppskrifter som jeg har prøvd ut, men den krever dessverre at du har god kunnskap om lavkarbo.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.