< Tilbake til oversikten

Størst måltid før 1500?

#1

mamma87 sa for siden:

Fikk denne kommentaren på bloggen min:

"Hei! Nå vet ikke jeg hvor mye du tenker ang. mat osv.. men siden du i dag har skrevet om lavkarbo-måltider, så kan jeg jo komme med et tips.. Du har kanskje ikke bruk for det, men jeg prøver meg=)

Det største måltidet i løpet av en dag skal ,uansett hvordan dagen ser ut, være lunsj.. Derfor er det mest optimale og ta taco til lunsj og salaten til middag=)

Som sagt vet jeg jo ikke om du vil ned i vekt eller ikke, men siden du legger ut slike ting, så tenkte jeg kanskje at du bryr deg:)"

Meg:
hvorfor det egentlig, har du noen kilder som bekrefter dette? eller er det basert på egene erfaringer?

Vil jo ned i vekt så tar i mot tips, men synes dette høres merkelig ut :)

"Har fått et kostprogram om en som studerer dette.. Er selv toppidrettsutøver og spiller på landslaget, så er opptatt av kosthold osv.. JEG er ikke 100% sikker på årsaken, men det beste for forbrenningen er at det største måltidet er spist innen 15.00 på dagen, fordi kroppen da har god tid å bruke energien av dette videre.. Det mest optimale er 6 mindre måltider, men frokost lunsj og middag er de viktigste.."

Noen som har tanker om dette? stemmer det, eller bare tullprat?:rolleyes:


#2

Chunky sa for siden:

Den eneste årsaken jeg kan tenke meg, er at de mener hun trenger ekstra energi til trening senere på dagen. Men ved å holde blodsukker/insulinnivå lavt, frigjør du kroppens egne fettlagre. Jeg vil tro at det er mer effektivt for vektnedgang for folk flest. Du kan muligens ha en litt annen tilnærming når du skal maksimere muskelbyggingen. Man har heller ikke spesielt høy forbrenning ved lunsjtider. Den høyeste basalforbrenningen har du faktisk når du er i fase 3/4 (dyp) søvn om natten, og frigjør veksthormoner. Det er derfor lurt å begrense karboinntaket til et minimum på kvelden. Det andre som er viktig, er å ha jevn tilgang til protein hele dagen, slik at kroppen ikke trenger å bryte ned muskelmasse for å skaffe glukose til hjerne/røde blodlegemer osv. Blir kombinasjonen av blodsukker, glykogen og ketoner for lavt, forsyner kroppen seg umiddelbart av proteiner, være seg fra mat eller muskler. For lavkarbere er dette spesielt viktig, siden vi har begrensede lager med glykogen å ta av.

Med unntak av det jeg skrev over, tror jeg ikke det er så viktig når eller hvor ofte du spiser i løpet av en dag. Det viktigste er å holde blodsukkeret så jevnt lavt som mulig, slik at kroppen får tilgang til lagret energi så mye av tiden som mulig. Spiser du karbohydratrik mat, er jeg enig i at det er lurt å ta det største måltidet så tidlig som mulig, slik at du har lavt blodsukker når natten kommer. Da er det også et poeng å spise mange små måltider, for å begrense blodsukkerstigningen. Vi lavkarbere ordner blodsukkeret på en annen måte (gjennom å ikke spise karbohydrater).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.