Bland dette sammen (en slags oopsie-oppskrift), ha i langpanne med bakepapir, strø gulost over, stek på 225 grader i 15 minutter
Fyll:
4 ss fersk basilikum
1 hel hvitløk
2 store tomater
4 ss smør (usaltet)
olivenolje, salt og pepepr
Finhakk basilikum og bland med olivenolje, salt og pepper. La det trekke i 5 minutter før du har opp i terninger av tomat (for å få den beste smaken skjærer du bort det våte i tomaten! Ellers blir alt vått og ekkelt..). Smelt smør, trekk av platen og ha oppi finhakket hvitløk.
Når du tar ut "brødet" legger du det fort på en rist, smør på med hvitløksmøret og sett det inn i ovnen på rist til hvitløkene er gyllene (ca 3 min.). Ta den ut og smør tjukt på med tomatblandingen før den går inn i ovnen til nye 3 minutter.
Om du vil er det også godt med mozarella, ha på dette over hvitløken og FØR tomatene :)
Håper det smaker og velbekomme :D:rolleyes::cool:
(Kan også slenge med at min bruschettaelskende samboer syns denne var like god, om ikke bedre enn vanlig bruschetta :) )
Nå måtte jeg faktisk google bruschetta på bildesøk...:o Vel, ingen har beskyldt meg for å være gourmetsnobb, enda. Hehe! :lol:
Det så jo veldig godt ut, da! Er det litt sånn italiensk mat? :o I så fall er det jo fantastisk at man kan lage sunn italiensk mat som ikke består av 95 % hvetemel og pasta!
Hehe :) Bruschetta er mye brukt i tapas og som en siderett, akkurat som vi bruker hvitløksbrød. Kan brukes til hverdag og fest, fin som forrett er den også :) (Samboeren er spansk, derfor spiser vi mye tapas o.l. ;) )
Om du ønsker den mer som et måltid kan du jo ha på diverse spekemat og lage den mer som en pizza.. :D
Den blir ikke sprø nei, rett og slett fordi den ikke inneholder gjær og mel, men den smaker fortsatt nydelig ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.