Hei! Jeg er helt ny her. Har lest mange av innleggene og jeg ser jeg har mye å lære :).
Kort om meg: Skal kun ned 4-5 kilo så jeg har klart å lese meg til at ketolysekuren ikke anbefales for slike som meg. Jeg hadde likevel innmari lyst til å prøve å kutte ut så mye karbo som mulig for jeg har veldig lyst til å se hvordan kroppen reagerer på det og jeg har tro på at det vil hjelpe med ned de få kiloene jeg skal. Jeg er egentlig ganske slank, men har i løpet av vinteren gått opp noen kilo og det føles som alt har plassert seg på magen. Hadde kiloen fordelt seg på hele kroppen hadde jeg egentlig vært fornøyd med min nye vekt.
Jeg kjørte ketolysediett "helt etter boken" i går og merket allerede etter én dag at dette hadde den tidligere litt oppblåste magen godt av. Men så er saken den at jeg veldig gjerne skulle beholdt havregrøten min til frokost....... Jeg lager den med soyamelk og har cottage cheese oppi. Smør, kanel og sukrin på toppen.
Jeg vet at hvis jeg skal kjøre ketolysedietten riktig så må grøten droppes. Jeg lurer derfor på hvordan jeg best kan kombinere dette. Er det slik at hvis jeg velger å beholde grøten at "alt annet" ved ketolysedietten er bortkastet/feil og at jeg heller bør velge en annen strategi? Jeg trener daglig, varierer mellom styrke og kondisjon, vil det kunne "forsvare" en porsjon havregrøt eller er grøten ødeleggende for ketolysedietten uansett?
Jeg kunne sikkert lest meg til dette, men mengden informasjon om lavkarbo var overveldende og jeg synes det var vanskelig å finne frem i jungelen. Hadde derfor satt kjempestor pris på tilbakemelding fra noen av dere som har opparbeidet mye mer erfaring enn meg.
Jeg er absolutt ingen ekspert, men det høres ut som om du heller burde satse på Fedon? Der får man vel lov til å spise litt mer karber, men til gjengjeld er det ikke så greit med alt fettet som man kan spise på ketolyse.. Tror kanskje det blir litt for høyt karbonivå hvis du skal spise alt fettet også? Men, dette er bare mine tanker, jeg VET ikke:) Lykke til, uansett!
Ser nok ut som det er bedre å legge seg et sted midt i. Jeg vil anbefale Fedon med minst mulig c-måltider.
Forresten har store havregryn mindre karbohydrater enn de små ;).
Om du vil spise havregrøt eller ikke, er helt ditt eget valg. Grøten vil mest sansynlig gjøre at du går saktere ned i vekt enn uten. Det du også bør være obs på, er at karbohydrater gjør at fett lagres i kroppen. Så skal du spise et karbohydrat rikt måltid, bør det være så fettsnålt som mulig, for karbohydratene du spiser tar med seg fettet i måltidet og sender det på lagring i kroppen.
Hvis du velger å spise grøt, så må du være klar over at du ikke går på ketolysekur men spiser selvkomponert lavkarbo.
Hei,
Det finnes ikke noe Ketolyse ”light” versjon da man skal være i ketose og da blir det fort for mye kh dersom man skal spise havregrøt.
Jeg kvia meg for å gi slipp på havregrøten da jeg skulle begynne på ketolyse, etter 8 måneder var det jul og jeg hadde bestemt meg for å skeie ut med havregrøt… det smakte ikke godt altså!
Ellers er jeg enig med de andre her at du kanskje burde følge Fedon’s prinsipper…
Her er Fedon delen av forumet: forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=29
Har du vurdert om du kanskje ikke tåler hvetemel?
Bare lurte, var en tanke som "fallt meg inn" da jeg leste innlegget ditt.
Jeg oppdaget igjennom ketolysekuren at det var derfor jeg alltid var oppblåst i magen.
Tror du hadde gjort lurt i å teste ut det først, siden du har så få kilo å ta av?
Takk for nyttige svar alle sammen! Ja, jeg bør nok dreie mer i retning av Fedon eller en generell lavkarbo. Har lest litt mer her inne og jeg må si at dette var et utrolig bra forum - så mange bra innlegg og mye god info, er helt imponert over hva mange av dere har klart å opparbeide av kunnskap og erfaring.
Jeg skal sette meg litt mer inn i hvilke "regler" og prinsipper som gjelder - ikke minst alle gode tips, i mellomtiden prøver jeg å kutte ut alt søtt og så mange carbs som mulig. Store havregryn er også byttet ut med lettkokte!
Må lese meg opp til å finne en variant som passer greit for meg og her var det mye å lære. Bl.a. synes jeg det ble vanskelig dette med mye fett, men under forutsetning av veldig lite karbo, fordi jeg ikke orker å begynne med måling og veiiing av alt jeg spiser og er nødt til å ta det litt på gefuhlen. Og det er det jo ikke rom for hvis man skal følge ketolysedietten - uansett har jeg skjønt nå at den passer best for de som skal ned mer enn 10 kilo og det skal jo ikke jeg.
Nå spretter jeg over til Fedon-trådene og orienterer meg litt der!
Nå vet jeg ikke om du ikke forsto meg riktig, eller om jeg misforstår deg :p. Men jeg mente at det er de store som har minst karbohydrater ;). (Jeg spiser ikke havregryn, altså. Så jeg vet ikke hva lettkokte er, bare at de store har mindre kh enn de små ;)).
Fedons Metode er den nyeste boka, og den får du lånt på biblioteket!
Et lite tips ang. å skaffe seg info om hvordan du setter sammen maten etter Fedon sine prinsipper. Det finnes en litt utdatert side som heter [url]www.fedonklubben.no[/url] , men du finnes faktisk god info der om hva du kan spise og HVORDAN du setter sammen måltidene( tror du finner det under en link som heter menygenerator). Jeg støttet meg fullstendig på den, selv om jeg hadde boka tilgjengelig. Og det funka;)
Du skal ikke veie, du skal gå ut i fra strørrelsen og tykkelsen på håndflaten din for å sette sammen protein, karber og fett. Du skal ikke spise så mye fett på dette kostholdet, så du slipper å få hetta for at du ikke liker fett.
Oj - der skrev jeg feil :mad:! Jeg mente at jeg hadde byttet ut lettkokte (de små) med de store. Og har funnet ut at de lettkokte er best, men for all del - jeg klarer de store og :)!
Tror de har tatt den bort jeg for jeg fant i hvert fall ikke noe slikt på siden der nå. Men tenkte meg innom biblioteket i morgen (selv om jeg nesten ikke skjønner hva jeg skal med noen bok for på dette forumet står jo ALT!)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.