< Tilbake til oversikten

Redusering av karbo etter platå - hjalp det?

#1

Jabba sa for siden:

Er på ketolyse selv og ønsker å høre fra andre som har erfaringer med å begrense karbene etter platå/stillstand?
Har noen gode erfaringer med å spise mindre enn 15 - 20 karber pr dag (snakker da om ca 0-7 karber pr dag)???
Har noen dårlige erfaringer med å spise mindre enn 15 - 20 karber pr dag (snakker da om ca 0-7 karber pr dag)???


#2

Monen sa for siden:

Jeg har gått på Ketolyse tidligere, og gikk ikke ned om jeg spiste mindre enn ca 13 karber om dagen.
Det eneste som hjalp for meg da jeg var på et platå, var rett og slett å spise mye karber for å gi kroppen et sjokk. Gikk selvfølgelig opp i vekt, men gikk ned det pluss litt til da jeg kutta ned til 15 karbe igjen.
Dette er likevel ikke noe jeg vil anbefale, da det ikke virker på denne måten på alle.
Men om alt annet er prøvd ut, så er det kanskje verdt et forsøk?


#3

nellie sa for siden:

Nå har jo ikke jeg holdt på så lenge i denne omgangen, men sist jeg sto stille så økte jeg på med karbene og da løsna det i et lite rykk. De aller fleste har vel for seg at man må minke, men det gjelder ikke for alle.


#4

nellie sa for siden:

men det var forresten kanskje ikke oss du ville høre fra :o


#5

streber sa for siden:

jeg økte på med karber for å ligge rundt 15 istedet for 7-13 som jeg lå på de fleste dagene før jul, begynte med smør også, ikke bare olje. Gikk OPPalt igjen. Så nå er det tilbake til så mye karber som kroppen finner naturlig- minst 7, toppen 20- hver dag og bare olje igjen. 1,7 kg ned på 14 dager. Bra det! Bare irriterende jeg måtte legge på meg ALT jeg hadde tatt av før jeg oppdaget at MIN kropp ikke ville være med på dette mer fett, mer karbo opplegget. Så vi er temmelig forskjellige laget og det NYTTER ikke at alle gjør ting helt likt, vi reagerer på ulike måter.


#6

LCHF4life sa for siden:

Nå går ikke jeg på ketolyse, men jeg har gjort det. Det å sjokkere kroppen med karber funka dårlig for meg ihvertfall. Først og fremst for at jeg syns det var vanskelig å ikke fortsette.. Det som funket best på ketolyse var å kutte ut alle "erstatningene" som det er så mye fokus på. Det var muligens det som etterhvert fikk meg til å "konvertere" til en LCHF-diett hvor fokusen på naturlig mat er større. Man teller heller ikke karber i gram, men forholder seg til hvor stor prosentandel de utgjør av måltidet og selvsagt hvor karbene kommer fra. For min del ligger jeg aldri høyere enn 5%, og det som hjelper om jeg stagnerer er faktisk ikke å redusere karbene. Derimot skjer det ting om jeg reduserer inntaket av proteiner til fordel for mer fett. Kan kanskje være en idé?


#7

Jabba sa for siden:

Joda - vil gjerne høre fra alle jeg..........:)


#8

nellie sa for siden:

Man trenger ikke "sjokkere" kroppen med karber fordi om man øker:) Veldig mange som ligger laaaaangt under det som Ketolysekurssjefen anbefaler og tror at det alltid er mye bedre enn å spise de 15 karbene som han sier man skal ha i seg om dagen.

Hvordan går det nå Jabba?


#9

Max sa for siden:

For meg har det ikke vært antall karber som har fått meg til å komme ned fra et platå, er å kutte visse ting, f.eks. erstatningsprodukter, meieriprodukter osv.


#10

LCHF4life sa for siden:

Hvis du leser monen sitt innlegg i denne tråden så skjønner du kanskje hvor jeg vil med ordvalget.. :)


#11

Monen sa for siden:

Ja, jeg mente å spise et måltid med mye karber, ja, for å kutte ned igjen.
Men som sagt er det ikke noe jeg anbefaler:)


#12

Jabba sa for siden:

Jeg prøver nå å øke på med karbene igjen etter en periode med lavt karboinntak (2-6 gr pr døgn).
Jeg synes jeg spiser mye mer nå når jeg må prøve å komme opp i ca 15 karber igjen.....ikke hver dag jeg klarer det heller.....
Vekta rikker seg ikke noe nevneverdig - har gått opp og ned 500 gr nå i 4-5 uker....


#13

Nille sa for siden:

Det er ganske vanlig at kroppen tar seg "pauser" innimellom. Disse pausene kan vare fra 1 uke til flere mnd. Clouet er å være tålmodig og fortsette som man har gjort, iallefall de første 4 ukene. Står man stille lenger enn det bør man først se på om man spiser NOK, og så på HVA man spiser. Og om man drikker nok vann

Det er ingen fordel å spise under 15 karber. Dette fordi ketose er en hard forbrenningsmåte og kroppen trenger de vitaminer og enzymer bl.a grønnsaker, som inneholder de fleste av karbene vi spiser, gir. Det er ikke så skjelden folk får problem når de kutter karber til under 10. I de fleste tilfelle vil det hjelpe å ØKE karbene, nettopp fordi man spiser for lite. For lite kan resultere i at kroppen går på sparebluss. Og i noen tilfelle opplever man at vekten øker. Fordi kroppen registrere at den ikke får nok mat og derved samler på det den kan samle på, nemlig vann. Samtidig settes forbrenningen ned....

Man får ikke karbesjokk av å øke karbene med f.eks. 5 karber pr uke. Beste resultat er å legge til en matvaregruppe pr uke. Legger til f.eks. til mer salat og grønnsaker først (man får som nevnt ikke i seg nok grønnsaker om man ligger under 10 pr dag), friske oster (som cottage cheese etc) neste uke, så frø og nøtter uka etter, så bær. På den måten oppdager man også hva kroppen reagerer på. Samme metode man bruker på når man skal over på vedlikeholdskost.

Om man ligger over 20 karber kan det være en ide å kutte ned på karbene, men som sagt ikke under 15.

Selv tar jeg ikke av om jeg spiser mye under 20. Det er bom stopp. Men jeg tar ikke av om jeg spiser over 25 heller. Alle har forkjellig punkt, men erfaringer fra dette og andre fora er at de fleste på ketogene dietter tar av mellom 20 og 30 pr dag. Noen må ligge rundt 15, andre kan gå mye høyere, som f.eks. på Fedon nivå med rundt 50+ - men da kalles det ikke lenger en ketogen diett


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.